Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szombat a fejfájósoknak lesz a legrosszabb

orvosmeteorológia, fejfájás, front, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint csak átmenetiek lehetnek a kedvezőbb időszakok, tartós terhelésre kell készülni!

Az időjárás-érzékenyek a gyakran változó fronthelyzet miatt sorozatos terhelésnek vannak kitéve. Ha ön fejfájással, keringési panaszokkal és rosszullétekkel küzd, ön is érintett lehet! Miért ennyire rémísztő az időjárás?

Mit hoz ez számunkra? A okokról és következményekről beszél ma a meteogyógyász®!

Fronthatás szombaton

Szombaton változékony humánmeteorológiai® helyzet várható: újabb front, most megint egy gyenge hidegfront érkezik, ez pedig újabb terhelés jelent!

Napközben már csökken a felhőzet, de élénk lesz a szél. Hiába gyenge maga a front, a tartós frontátvonulások miatt már nagyon sokaknak jelentkeznek erős tüneteik is, a fejfájósoknak lesz a legrosszabb!

Az enyhe, ám szórványosan csapadékos reggelen többen ébredhetnek kopásos vagy gyulladásos ízületi panaszokkal, sajoghatnak a végtagok. Emellett főleg a Tiszántúlon jelentkezhetnek alvászavarok, és még a nap első felében is felléphet bágyadtság, tompaság. Délelőtt is a hidegfronti tünetek lesznek túlsúlyban: a fejfájást és a görcsös panaszok fokozódását tapasztalhatják a legtöbben, de a vérnyomás-ingadozás és a szédülés is nagyon gyakori, akár ismétlődő tünet lehet, habár estére mérséklődik átmenetileg. Többeknél jelentkezhet hangulatingadozás is, ezért lehetőség szerint próbálja kerülni a stresszhelyzeteket.

Balesetveszély

A közlekedők reggel még nedves, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak, ilyenkor mérsékelje a sebességet, valamint tartson nagyobb követési távolságot! A frontok hatására egyszerre lehet ingerlékenyek, ugyanakkor kába, figyelmetlen is, fokozottan ügyeljen a közlekedésben részt vevő társaira!

Milyen idő lesz szombaton?

Szombaton a front mögött már sokfelé kisüthet a nap, de keleten még eleinte előfordulhat eső, zápor. Itt még délután is a felhőké lesz a főszerep. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban -1, +5, délután 5-11 fok várható.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához