Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szombati hidegfrontot ők érzik meg legjobban

orvosmeteorológia, ízületi fájdalom, front, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint markáns légköri változás zajlik, fokozott terhelésre kell készülni!

Fagy, viharos szél, hózáporok, ezeket hozza a következő napokra a szombat este érkező front, jól tesszük, ha készülünk rá!

Durva hidegfront tör ránk! Elő a téli ruhákkal! Fontos tanácsok a meteogyógyásztól®!

Fronthatás szombaton

Szombatra virradóan egy hidegfront érkezik, az arra érzékenyek egész nap fejfájásra és görcsökre panaszkodhatnak, a hirtelen változás pedig sok más embert is megviselhet. Az átvonuló hidegfront napközben délen okozhatja majd a legintenzívebb tüneteteket. Északnyugatira fordul és megerősödik a szél is, tartós, jelentősebb lehűlés kezdődik!

Abban az esetben, ha erre a típusú légköri változásra érzékeny, akkor országszerte tapasztalhat görcsös fejfájást, illetve egyéb görcsös panaszokat. A tünetek várhatóan a nap második felében lesznek a legintenzívebbek. Fontos megemlíteni, hogy a szívbetegek állapota is romolhat - ha ön is érintett, akkor napközben próbálja kerülni a megerőltetéseket.

Többfelé párás lesz átmenetileg a levegő, a légzőszervi megbetegedésekben szenvedők nehézlégzést tapasztalhatnak. Az idősek, a keringési- és vérnyomáspanaszokkal élők, valamint a szívbetegek egész nap kerüljenek mindenféle fizikai megerőltetést, a déli órákban pedig pihenjenek le, ha van rá lehetőség!

Szabadtéri tevékenységek

A csapadék, majd a szél miatt jelentősen csökken a hőérzet és a komfortérzet. Az esernyőkre nagyobb eséllyel a nap első felében lehet szükség. Réteges öltözet javasolt.

Milyen idő lesz szombaton?

Szombaton egy markáns hidegfront érkezik, ami sokfelé hoz esőt, záporokat, délen helyenként jelentősebb mennyiségű eső eshet. Kezdetben a legmagasabb hegycsúcsainkon átmenetileg havas eső, havazás is előfordulhat. Délutánra az ország északi felén felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, és ezeken a tájakon már csak néhol fordulhat elő egy-egy futó zápor, délen viszont csapadékosabb maradhat az idő. A nyugati-északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódhat. Több fokot visszaesik a hőmérséklet, napközben 6-12 fok valószínű.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához