Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szombati idő elrontja a kedvünket is

orvosmeteorológia, eső, front, tavasz

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint drasztikus változás veszi kezdetét, napról napra rosszabb lesz a helyzet!

Folytatódik az extrém változások sorozata az időjárásban! Ezek most nem csak kellemetlenségek vagy szokásos időjárás-érzékenységi tünetek formájában jelentkeznek, hanem szélsőséges terhelést jelentenek mindannyiunk számára!

Veszélyes hidegfrontok! Nagy baj lesz ebből! Időben figyelmeztet a meteogyógyász®!

Fronthatás szombaton

Szombatra virradóan egy gyenge hidegfront halad át térségünk felett, és még a nap elején is hidegfronti hatás érvényesül a Kárpát-medencében, aminek erőssége a nap folyamán egyre csökkenni fog, de sajnos csak átmenetileg. A görcsös panaszok lehetnek a leggyakoribbak!

Ha érzékeny a hidegfrontra, akkor annak ellenére, hogy napközben már mérséklődik a front intenzitása, szinte egész nap tapasztalhat fejfájást, emellett izom- és hasi görcsök is felléphetnek önnél. A vérnyomás-ingadozás nagyon gyakori ebben a helyzetben, a nagyobb erőfeszítéseket igénylő feladatokat próbálja elhalasztani vasárnapra, ha van erre lehetősége. Készüljön rá, hogy a jövő hét elején még erősebb terhelés éri majd a szervezetét!

Ráadásul az óraátállítás is most lesz, ajánlott felkészülni rá, mert akár a bioritmust is felboríthatja!

Szabadtéri tevékenységek

Nem lesz hideg, de az erős szél miatt több fokkal csökkenhet az érzett hőmérséklet, a légmozgás a komfortérzetet is rontja. Napsütés délután lehet, ekkor a szél- és hőmérsékleti viszonyoknak megfelelően öltözve érdemes kint lenni a friss levegőn. Az esernyőkre a nap első felében lehet szükség!

Milyen idő lesz szombaton?

Szombatra virradóan sokfelé várható eső, zápor. Délután egyre kevesebb helyen számíthatunk záporokra, néhol zivatarra. A nyugati, északnyugati szelet élénk, északon erős lökések kísérhetik. Enyhe lesz a reggel, a maximumok viszont néhány fokkal visszaesnek, 13-18 fok valószínű.

Olvasta már?

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mikor kell orvoshoz fordulni a köhögéssel?

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához