Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szombati idő sokakat megviselhet

orvosmeteorológia, vérnyomás, fejfájás, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nagyon változékony időszak kezdődik, sok front követi egymást!

Az évszakváltás mindig fokozott terhelés a frontérzékenyek számára. Ami most alakul humánmeteorológiai helyzet az emlékezetes lesz sokak számára! Súlyos tünetek évszakváltáskor!

Most különösen megterhelő lesz. Tanulságok a meteogyógyásztól®!

Fronthatás szombaton

Szombaton nem jön front, de jellegében hidegfront-szerű változás alakítja az időjárást. A hőmérséklet nem esik vissza, de egyéb légköri hatások miatt sokak tapasztalnak tüneteket!

A nap elején inkább még csak a Dunántúlon, később máshol is jelentkezhetnek panaszai, amennyiben erre érzékeny. Ebben az esetben fokozódhat a görcshajlama, ami nem csak izom- és hasi görcsök, hanem görcsös fejfájás formájában is jelentkezhet. A középső országrészben és a Dunántúlon ezek a tünetek még intenzívebbek lehetnek, és mellettük még ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet. A szívbetegek állapotában szintén előfordulhat romlás, esetükben pihenés, a megterhelő tevékenységek kerülése javasolt.

Ebben a változékony időszakban az immunrendszere is legyengülhet, éppen ezért ügyeljen a napi elegendő mennyiségű vitamin bevitelére. Estétől fokozódó tünetekkel kell számolni!

Milyen idő lesz szombaton?

Szombat reggel sokfelé ébredhetünk naposabb időre, csak helyenként lehetnek felhősebb, illetve párás, ködös körzetek. Napközben sok napsütésre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. Többfelé élénk, erős lehet a nyugatias irányú szél. Enyhe lesz az idő, kora délután 9-15 fok várható, hajnalban -5 és +2 fok közötti értékekre számíthatunk.

Olvasta már?

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ilyen a láb, ha mélyvénás trombózisa van - 5 jel, amire figyeljen

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához