Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szombati idő sokakat megviselhet

migrén, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tartósan változékony idő többféle panaszt okoz az érzékenyeknek!

Sokan várnák a már hetek-hónapok óta tartó fokozott időjárási terhelések enyhülését, a tartósan romló humánmeteorológiai helyzet jobbra fordulását. Ezzel szemben sokkal inkább a körülmények további romlására kell számítanunk!

Rossz kilátások! Főleg a frontérzékenyeknek! Egyáltalán nem kedvező eredményeket ismertet a meteogyógyász®!

Fronthatás szombaton

Szombaton távozik a front, de mögötte is marad a megterhelő élettani helyzet. Napközben sokan a keringési problémák fokozódásra, emellett pedig ismét fülledtségre panaszkodhatnak.

A légköri helyzet nagyon összetett lesz, emiatt az időjárás-érzékenységi problémák is többeknél felerősödhetnek! Újabb front napközben nem ér el minket, és ugyan frontmentes marad az idő, de amennyiben az arra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor enyhébb migrént, illetve nagyobb eséllyel koncentrálási panaszokat tapasztalhat. A figyelemzavarokkal összefüggésben csökken a teljesítőképesség, pedig az előző napok változékony humánmeteorológiai helyzete már így is kifáraszthatta szervezetét. Ezzel együtt országszerte a magas páratartalmú levegő még mindig okozhat kellemetlenségeket, és nem csak abban az esetben, ha légzőszervi megbetegedéssel él. Sokaknál gyakori lehet a légszomj, a nyomottságérzés.

Ilyen körülmények között a szabadtéri intenzív sportolás sem javasolt, gyakori légszomj jelentkezhet, emellett az idősek és a szívbetegek számára különösen megterhelő ez az időszak. Viharok környezetében ingadozhat a vérnyomása is, amennyiben hajlamos erre, akkor fokozottan kímélje magát!

Milyen idő lesz szombaton?

Szombaton a változóan felhős időben több helyen kialakulhat zápor, főként a Dunántúlon zivatar. A zivatarokat néhol jégeső, felhőszakadás, viharos széllökés kísérheti, zivataroktól függetlenül a középső tájakon a déli-délkeleti, északnyugaton az északnyugatira forduló szél lehet élénk. Hajnalban 3 és 10, míg délután 14 és 24 fok közötti értékekre van kilátás, nyugaton, délnyugaton lesz melegebb.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához