Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön ilyen panaszok jelentkezhetnek

orvosmeteorológia, meteorológia, idősjárás, előrejelzés, front, fronthatás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a hidegfront okozta panaszok nagyon rövid életűek, de erősek lehetnek!

Hétfőn hidegfront, szerdán este és csütörtökön hidegfront, közben meg hőségriasztás, vörös kód! Ilyenekkel terheli manapság a frontérzékenyek szervezetét az időjárás! Hidegfront a hőhullámban! Frontfilm a frontérzékenyeknek a Meteo Klinika TV-n mutatja meg a meteogyógyász®!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökre hidegfront érkezik, azonban keleten még marad a nagy meleg, ott a 35 fok körüli forróság most még csak kissé mérséklődik. A markáns hatás miatt a szívbetegek rendkívül veszélyeztetettek!

Észrevehető változást hoz a hidegfront, a hőmérséklet csökkenése mellett záporok, zivatarok kialakulása is várható.

A fronthoz köthető drasztikus hatások már akkor is nagy igénybevételt jelentenek önre is, ha alapvetően egészséges szervezettel rendelkezik. A magas páratartalom, a fülledtség is terhel, az idősek, szívbetegek és légzőszervi megbetegedésekben szenvedők panaszai tovább fokozódhatnak. Feltétlenül készüljön erre, és még mindig kerülje el a megerőltetéseket! A zivatarok idején az asztmások állapota romlik, amennyiben ön is az érintett csoportba tartozik, akkor vihar idején tartózkodjon zárt helyen és pihenjen le! A front előtt keleten továbbra is fennáll a napszúrás veszélye is, nagyon fontos, hogy mindig legyen önnél elegendő mennyiségű folyadék, a tűző napot pedig kerülje el, akár életveszélyes is lehet a szabadban tartózkodás!

A vérnyomás-ingadozás, keringési problémák mellett erős fejfájás, izom- és hasi görcsök léphetnek fel, növekszik az infarktusveszély is. Mindenkinek ajánlott a sok pihenés és a nyugalom, a kimerült szervezetet érő hatások intenzívebben jelentkeznek.

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökön feltámadó északnyugati szélre, illetve többfelé kialakuló záporokra, zivatarokra kell számítanunk. Jégesővel, felhőszakadással, viharos széllökéssel kísért heves zivatarok is előfordulhatnak. Az északnyugati szél többfelé feltámad. Nagy lehet a kontraszt, 26 és 36 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet, délen lehet a legmelegebb.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

KÖVETKEZŐ CIKK>

Szívinfarktus: ez a 3 tünet már hetekkel korábban segít felismerni

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívroham

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához