Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön visszatérnek a vérnyomásproblémák

magas vérnyomás, tünetei, kezelése, kivizsgálása, carotis ultrahang

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az őszi időszakban többeknél tapasztalható az időjárás-érzékenység fokozódása, illetve ilyenkor a kevésbé érzékenyek tünetei is intenzívebbek lehetnek.

Az időjárás-érzékenyeket a magasban zajló, intenzívebbnek mondható változások terhelik meg jobban, de a fényszegény tájakon az eseménytelenség jelent nagy igénybevételt. Ha ön is vérnyomás-ingadozást tapasztal, esetleg fáj a feje vagy gyakori hangulatingadozásai vannak, ön is érintett lehet!

Nézze meg a meteogyógyász® mai videós tanácsait a stresszes életvitellel is terhelt frontérzékenységéről:

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön nem érkezik front, de reggel újra többfelé párássá válik a levegő, köd is képződhet. Ezek a ködfoltok helyenként csak nehezen szűnnek meg, és rétegfelhőzet is lehet belőlük, de délutánra a fátyolfelhők mellett lesznek olyan részek, ahol napsütéses időben bízhatunk. A

A nyirkos időben a kopásos ízületi panaszokkal élők akár intenzívebb végtagfájdalmakat is tapasztalhatnak. Ha ön is ezt tapasztalja, akkor egy kímélő reggeli tornaátmenetileg enyhíthet a panaszain, de a tünetek napról napra újra előjöhetnek. A testmozgás hatására ugyanakkor élénkebbé, frissebbé is válhat, jót tesz a tompaság ellen is. Emellett akkor is tapasztalhatja a tünetei fokozódását, ha légzőszervi megbetegedésekkel küzd.

Amennyiben fokozottan érzékeny a hidegfrontra, akkor a napos, melegebb tájakon is (meglepő módon) enyhébb vérnyomás-ingadozás jelentkezhet önnél - erre főleg a délelőtti órákban számítson. Emellett kissé fáradékonyabb is lehet a szokásosnál, alacsonyabb munkavégző-képességre, illetve még az esetleges görcsei sem szűnnek meg teljesen.

Szabadtéri tevékenységek

A napos részeken a szabad idejében ajánlott sokat sétálni a kinti levegőn, a szennyezett levegőjű közlekedési csomópontokat azonban próbálja elkerülni. A kórokozók terjedésének kedveznek a körülmények, különösen a párás, nyirkos időszakokban. A nap első felében, illetve estefelé gyenge csapadék is előfordulhat, a ruházatot ennek megfelelően célszerű megválasztani.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához