Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön meg se lepődjön, ha ezek a tünetek jelentkeznek

időjárás, orvosmeteorológia, kettős front, fronthatás, hosszú hétvége

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nagyon nehéz időszak kezdődik, a következő napokban folyamatos igénybevétel éri a szervezetet!

Az elmúlt napok front nélküli, de szeles időjárása sem volt problémamentes időszak az időjárás-érzékenyek számára, de ami most érkezik, az kifejezetten komoly terhelést hoz nagyon sok ember számára!

Mi lesz a frontérzékenyekkel a mediterrán ciklonban? Frontfilmen is bemutatja a meteogyógyász®!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön egyre inkább változékonyság uralja az időjárást, kettősfronti tünetek jelentkezhetnek. Ezek először délnyugaton léphetnek fel, majd fokozatosan az ország más részein is előjöhetnek. Migrén és légzőszervi panaszok jelentkezhetnek, általánosan romlik a komfortérzet.

Nagy lehűlés nem várható, de a párás időben kellemetlen lehet a komfortérzet, a napsütés inkább északkeleten javítja a hangulatot. Egyébként egész napos tünetek lesznek jellemzők!

Az erősen változékony időben kettősfront jellegű hatások érvényesülnek, legintenzívebben a délnyugati területeken, de az idő előrehaladtával máshol is egyre nagyobb mértékben. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Célszerű kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, a szabad időt pedig (amennyiben ez lehetséges) pihenéssel tölteni. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, nehézlégzés is jelentkezhet.

A párás, csapadékos tájakon felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Sokfelé a fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni.

Szabadtéri tevékenységek

Délnyugaton már reggeltől, majd napközben máshol is egyre nagyobb területen szükség lehet az esernyőkre. Északkeleten kisüthet a nap, ott kellemesebb lesz a hőérzet és a komfortérzet is.

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökön egyre nagyobb területen növekszik meg erősen a felhőzet, de az ország északkeleti harmadán még többórás napsütésre készülhetünk. Délnyugat felől a nap második felében egyre többfelé eredhet el az eső, estig az ország délnyugati felén eshet. A keleties szél sokfelé élénk, erős lehet. Hajnalban 4-12, délután délnyugaton 14-17, máshol 18-23 fok valószínű.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezek a legjobb, vény nélküli gyógyszerek ízületi gyulladásra a szakgyógyszerész szerint

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#ízületi gyulladás

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához