Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem lesz könnyű a szombat a frontérzékenyeknek

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás, időjárásérzékenység, frontok, fejfájás, migrén, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint csak kevesen nem tapasztalhatnak tünetet szombaton, pedig markáns front nem is lesz felettünk!

Kevés frontszünetre számíthatunk a két kettősfronti helyzet között. Alig távolodott el északkeleten a pénteki front, már szombat estétől érkezik délnyugaton a következő. A közrefogott szombat sem terhelésmentes. Ez nem segít a frontérzékenyeken!

A kialakult humánmeteorológiai helyzetet magyarázza el a meteogyógyász®!

Fronthatás szombaton

Szombaton a kettősfront mögött még front jellegű hatás érvényesül, de napközben fokozatosan gyengül ennek mértéke, és újabb front estig nem jön. Azonban az előző napi kettősfront a nap első felében még érezteti hatását. Kezdetben keleten még helyenként esővel indul a nap, de délután már mindenhol várható több-kevesebb napsütés. Emellett élénk, erős lesz az északkeleti, északi szél, folytatódik tehát a napok óta tartó megterhelő időszak, és helyi záporok is kialakulhatnak.

Gyakoriak lehetnek az ízületi panaszok, különösen akkor, ha kopásos eredetű bántalmakkal küszködik. Ebben az esetben különösen ügyeljen arra, hogy folyamatosan melegen tartsa végtagjait, és tornáztassa át tehermentesen az ízületeket. Ha szívbeteg, akkor fokozott terhelésnek van kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, kisebb rosszullét jelentkezhet, de a napsütéses időszakokban a közérzete várhatóan javulni fog, mérséklődnek majd a tünetek.

A fejfájósok helyzete sem javul, legyen szó akár migrénről, akár görcsös jellegű panaszokról. A szél ráadásul még erősíthet is ezeken a tüneteken.

Nagyjából egy hete rendkívül megterhelő időszak köszöntött ránk, így még akkor is tapasztalhat fejfáját, rosszullétet, ha nem kifejezetten frontérzékeny.

Milyen idő lesz szombaton?

Szombaton dél felől szakadozotabbá válik a felhőzet, főként délután már többet láthatjuk a napot. Záporok, zivatarok elszórtan, de főként az ország déli-délnyugati felén fordulhatnak elő. A keleti-délkeleti szél többfelé élénk marad. A csúcshőmérséklet 13 és 22 fok között alakulhat, délen mérhetjük a magasabb értékeket.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#migrén

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához