Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen panaszok jelentkezhetnek pénteken

szédülés, orvosmeteorológia, front, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tartósan frontmentesre fordul az idő, ami nem jelent egyből tünetmentes állapotot!

A Kárpát-medence lassan kikerül a valóban elképesztő mediterrán ciklonsorozat hatása alól, és nagy átalakulás, valódi évszakváltás követi a fagyosszentek kifejezetten hideg időjárását. Az átmenet nem lesz könnyű az időjárás-érzékenyek számára!

Frontfilmen a megterhelő évszakváltás! Nem csak elmondja, meg is mutatja a meteogyógyász®!

Fronthatás pénteken

Pénteken fronthatás nem érvényesül, de a hirtelen nyáriasra forduló időben a melegfrontot jellemző tünetek egyre nagyobb eséllyel fordulhatnak elő az érzékenyebbeknél, a több napja tartó terhelés miatt pedig a szokásosnál erősebben léphetnek fel. A hőmérséklet egyes helyeken ismét eléri a 23, 25 fokot árnyékban, a talajközeli légrétegek mellett a magasban is melegedés zajlik.

Amennyiben ön is érintett a melegre, a melegedésre vagy a melegfrontra való fokozott érzékenység esetében, úgy észreveheti, hogy tompább, aluszékonyabb lehet a megszokottnál, illetve tartósabban is tapasztalhat fejfájást, migrént.

Erősödhetnek a gyulladásos tünetek, a reumatikus ízületi bántalmakkal élők állapota is romolhat. A keringési rendszert érintő panaszok a legmelegebb, déli órákban lehetnek a legintenzívebbek, ilyenkor próbáljon árnyékos, hűvös helyre húzódni. A tűző nap feltétlenül kerülendő.

UV-sugárzás

Ugyan változó lesz a felhőzet, de a napos időszakokban a déli órákban erős UV-sugárzásra számíthatunk. Emiatt 11 és 15 óra között még a kevésbé érzékeny bőrűek se napozzanak sokat! A kisgyerekek bőre fokozottan érzékeny, esetükben nagyon magas, legalább 40-es faktorszámú naptejet használjon.

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken már szakadozik a felhőzet, keleten többórás napsütés ígérkezik. Kisebb eső, zápor helyenként még kialakulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. Délutánra 17 és 26 fok közé melegedhet a levegő, az alacsonyabb értékeket a legtovább felhős nyugati tájakon mérhetjük.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ingadozó vérnyomás - az orvos szerint eddig számít normálisnak

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#magas vérnyomás

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához