Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szombati nyárias időt sokan nehezen viselik

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás, időjárás-érzékenység, fejfájás, migrén, frontok

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint kora nyárias idő beköszöntével, újfajta tünetek jöhetnek elő.

A humánmeteorológiai helyzet drasztikus változása általában erősen különböző hatással jár a különböző egészségi állapotú emberek esetében! Ez most különösen így van, amikor lényegében egy nagyon gyors évszakváltást kell elszenvednünk!

Ez egy mélyütés időjárás-érzékenyeknek! Sok embernek fontos, hogy tisztában legyen vele, mondja a meteogyógyász®!

Fronthatás szombaton

Szombaton nem éri el front a Kárpát-medencét, kellemes lesz az idő. Sőt, kissé az átlag felett alakulnak a hőmérsékletek, és lesznek helyek, ahol a 25 fokot is meghaladja a csúcsérték. Csapadék nem fordul elő, és ugyan nem jön front, azért most is lesznek olyanok, akiknek kellemetlen perceket okozhatnak a fellépő tünetek!

A sok napsütés jótékonyan hat hangulatunkra, közérzetünkre, a hétvégén végre feltöltődhet egy kis energiával. A regenerálódás fontos, használja ki a nyugodt időt, ugyanis az elmúlt napok változékonysága (különösen a sok eső és front) igénybe vette a szervezetünket. Reggel ugyan helyenként kissé hűvös lesz, ezért ajánlott a réteges öltözet, és az ízületi panaszokkal élőknél is jelentkezhet kisebb fájdalom, délelőtt azonban gyorsan melegszik a levegő. Ebben a pár órában van esély arra, hogy ingadozó vérnyomás és múló rosszullét lép fel, is a migrénesek állapota is romolhat.

Az idősebbeknél, a keringési rendszer betegségeiben szenvedőknél a melegedés enyhébb panaszokat válthat ki, keringési problémák is felléphetnek. Ebben az esetben kímélje magát, kerülje a nehéz fizikai munkát, pihenjen sokat.

Milyen idő lesz szombaton?

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak néhol alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. A keleties szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Kora nyári időre van kilátás, 24 és 29 fok közé melegedhet a levegő a délutáni órákra.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Így jelzi a szemhéj akár a belső cisztát is

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#allergia

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához