Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ezeket a panaszokat hozza a kedd

orvosmeteorológia, meteorológia, szívbetegség, front, fronthatás, időjárásérzékenység

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tartósan hűvösebb napok jönnek, ez okozza mjd a legtöbb panaszt a héten!

Az átvonult hidegfont után igencsak felemás humánmeteorológiai helyzet alakult ki. Pozitív a tiszta levegő, és hogy pár napig nem várható front, de mégis nagyon sok ember fog komoly tüneteket tapasztalni!

Frontérzékenyek ezt tartósan megszenvedik! Erre a nem szerencsésen alakuló helyzetre hívja fel a figyelmet a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden front nem alakítja az időjárási helyzetet, de pár fokkal hűvösebb lesz az ilyenkor szokásosnál. Ingadozhat a vérnyomás, és az ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Napközben is az átlagosnál hűvösebb marad a levegő, de csapadék nem várható. Elsősorban keringési és vérnyomásproblémák léphetnek fel az arra hajlamosaknál. A tapasztalt lehűlés a szervezetünk védekezőképességét is igénybe veszi, érdemes pihenni a szabad időben.

A frontmentes idő ellenére a fokozottan érzékenyeknél fejfájás léphet fel, főleg görcsös típusú fejfájással kell számolni.

A másik kellemetlen tünet, amivel többen találkozhatnak a nap folyamán, az a nyugtalanság, ingerlékenység. A szokottnál is nyűgösebb lehet, könnyebben elfogyhat a türelme, ezt főleg a keleti tájakon tapasztalhatja. A vérnyomás-ingadozás intenzitása délelőtt lehet a legnagyobb, erre az időszakra lehetőleg ne tervezzen megerőltető fizikai munkát.

A hideg reggelen a kopásos ízületi bántalmak felerősödhetnek, emellett a nagy napi hőingás a vérnyomáspanaszokkal élőknél okozhat kellemetlen tüneteket, amik a következő napokban tartósak lehetnek.

Milyen idő lesz kedden?

Kedden mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, a felhőátvonulásokból csak elszórtan délkeleten alakulhat ki zápor. A keleties szél többfelé élénk, néhol erős lehet. Sokfelé friss lesz a reggel, napközben pedig 16 és 21 fok közé melegedhet a levegő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Azt hitték az orvosok, hogy asztmája van, később kiderült áttétes tüdőrákos

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Asztma

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához