Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a fülledtség sokakat megvisel szerdán

orvosmeteorológia, fülledtség, időjárás, stroke

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tartós fülledtség egyre jobban kimeríti elsősorban a frontérzékenyek szervezetét!

Nem csak marad, de még fokozódik is a fülledtség. Egyre több embernél problémát jelent a tartós terhelés, ami többszörösen veszélyes a szervezetünkre. Erősödő keringési panaszok, veszélyben a frontérzékenyek!

A hét első felében kialakult humánmeteorológiai helyzetről tájékoztatja a Meteo Klinika TV nézőit a meteogyógyász®!

Fronthatás szerdán

A frontmentes időben is komoly terhelés éri az időjárásérzékeny emberek szervezetét! A fülledtség egy nagyon komoly humánmeteorológiai terhelő tényező. Különösen akkor, ha tartósan fennáll. Ez ugyanis a szervezetnek a fokozott kifáradását okozza, és amennyiben ez ismétlődően, több napon keresztül fennáll, akkor a szervezetünk egyre jobban kimerül, és emiatt egyre rosszabb állapotba kerül. Ez elsősorban a keringési rendszerünkön csapódik le, és megnő a súlyos keringési következmények valószínűsége is.

Több lehet a sztrók és az infarktus, nagyon fontos, hogy ebben az időszakban jobban figyeljünk veszélyeztetett hozzátartozóikra és a környezetünkre, és amennyiben ilyen tüneteket tapasztalunk, azonnal orvosi segítséget kell hívni. Több lesz a rosszullét. Fokozottan jelentkezhetnek mellkasi diszkomfort érzetek légzési problémák. De jellemzően romlik az alvás minősége is, ami tovább terheli a következő napokban a szervezetünket.

Emiatt is gyakoribbak az olyan egyéb tünetek, mint fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés, bizonytalanság-érzet, szorongásos és pánikszerű állapotok. A reflexidőnek a megnyúlása, a fokozódó figyelmetlenség, koncentrálási problémák jelentkezése alaposan lerontja az autóvezetési képességeiket, ami a balesetek szempontjából különösen veszélyes.

Fontos a szervezetünk terhelésének minden lehetséges módon történő csökkentése, amibe beletartozik a nehéz ételek, a cukros és alkoholos italok fogyasztásának a mellőzése is.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

KÖVETKEZŐ CIKK>

Szívinfarktus: ez a 3 tünet már hetekkel korábban segít felismerni

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívroham

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához