Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hétfőn még bírni kell a sorozatos ciklonok terhelését

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás, fronthatás, frontok, időjárásérzékenység, vérnyomás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a front távozása ellenére sincs vége a megterhelő időszaknak, az érkezett sarkvidéki levegő nagyon sokféle tünetet okozhat, egyéni érzékenység függvényében!

Az időjárás-érzékenyek a fagyos téli időben a többieknél erősebb tünetekkel küzdhetnek, és most is felléphetnek fejfájásos és keringési panaszok. Ha ön is ezektől szenved, és akár már napok óta nem tud rendesen aludni, ön is érintett lehet! A sorozatos ciklonok legyengítik a szervezetünk védekező képességét, aminek komoly következményei lehetnek.

Ezt részletezi a meteogyógyász®:

Hétfőn fronthatás már nem érvényesül, de az élénk, erős szél kellemetlen perceket okozhat, például fejfájás és alvászavarokat.

Ekkor még mindig érezhető a vasárnapi hidegbetörés hatás

Igazi téli napra van kilátás, hideg idő várható. Napközben is csak kevéssel emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet (van, ahol ez sem történik meg), ráadásul sokfelé erős lesz a szél, ennek hatására még tovább csökken a hőérzet.

Egész nap igen nehéz perceket élhetnek át az ízületi bántalmakban szenvedők. Célszerű folyamatosan melegen tartani a sajgó végtagokat. Többeknél megnő az izom- és hasi görcsök gyakorisága, a szelesebb területeken erős fejgörcsök is jelentkezhetnek. A keringési panaszok sem szűnnek meg, a napok óta tartó vérnyomás-kiugrások most is jellemzőek lehetnek, ezért mindenkinek sok pihenés javasolt a szabad időben!

Szabadtéri tevékenység:

Öltözzön vastagon, rétegesen, a szélálló ruhadarabok a legjobbak. Könnyen és gyorsan átfagyhat, kesztyű, sapka és sál viselése is ajánlott.

Hétfői időjárás

Hétfőn eleinte az északkeleti, keleti országrészben havazhat, majd napközben már csak helyenként alakulhat ki hózápor. Gyengén, közepes felhős lesz az ég, többórás napsütésre készülhetünk. A nyugati-északnyugati szél még többfelé élénk, helyenként erős lesz. Hajnalban -9 és -1, kora délután -3 és +2 C-fok között alakul a hőmérséklet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához