Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ami szerdán jön, az komoly próbatétel lesz a frontérzékenyeknek

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász melegfront hidegfront

A közelgő hidegfront előtt még egy melegfront is terhel bennünket.

A délen élők járnak rosszabbul a frontokkal. A délről benyúló melegfront még inkább kiélezi a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet.

Megterhelő humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet vár a következő napokban az időjárás-érzékeny frontérzékeny emberekre.

Különösen a déli országrészben élők lesznek fokozott terhelésnek kitéve

Amíg szerdán napközben kedvező időjárásra számíthatunk, késő délutántól a délnyugatról érkező melegfrontnak fogjuk egyre erősebben érezni a hatásait, megnő a csapadékhajlam, zivatarokra is számíthatunk, és megerősödik a déli szél.

A fejfájásos panaszok megszaporodnak, energiátlanok, bágyadtabbak lehetünk, sokan szédülnek, homályossá válik a látásuk, egyre több mellkasi diszkomfort jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás. Ez a melegfronti hatás azért is különösen kedvezőtlen, mert erősíti a kontrasztot a csütörtökön érkező hidegfront előtt. Ez a hullámvasút időjárás a péntektől várható brutális melegedés előtt sok ember számára okoz fokozott panaszokat.

A hétvégén még óraállítás is vár ránk, a fokozottan érzékenyek máris kezdjék el 10-10 percenként az óra előre állítását, segítve ezzel a problémamentesebb átállást.

Milyen idő lesz?

Szerdán északkeleten lehet felhősebb a reggel, néhol kisebb zápor is előfordulhat. A többnyire napos délelőttöt követően délután nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és estefelé nyugaton eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Este, késő este a Dunántúl mellett már keletebbre is lehet csapadék. Marad az élénk, erős déli-délkeleti szél. Hajnalban fagy már nem lesz, 2-9 C-fok, míg délután 16-23 C-fok várható.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nehéz odafigyelni? Ezt az ásványi anyagot pótolja a szervezetében

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához