Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ezt hozza ajándékba a Mikulás! Kedd estig haladékot kaptunk

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász mikulás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint kedd estig tart ki a frontmentes idő, közeleg a kettősfront.

Véget ér a rövid frontmentes időszak! Időben eltolódó hatásokkal számolhatunk tájegységenként.

Nyugaton már estétől érezzük a kettősfrontot, keleten más terhelésekről tájékoztat a meteogyógyász

Változatosan alakul a meteogyógyászati helyzet

Kedden még jórészt kitart a frontmentes idő, legtovább a keleti országrészben. Jórészt nyugodt humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetre számíthatunk kisebb terhelő hatásokkal. A hideg nappali órákban tovább csökkenti a hőérzetünket a többfelé élénk szél. Akkor még néhány órás napsütésre is számíthatunk, amit érdemes kihasználnunk, legalább egy kiadós regeneráló sétára.

Délutántól ugyanis délnyugatról kelet felé haladva megnő a csapadékhajlam, eső, majd ónos eső, havazás is kialakulhat. A nyugaton élők már estétől egyre erősebben tapasztalhatják az érkező kettősfront terhelő hatásait. Egyre több lesz a fejfájás, a vérnyomás-ingadozás, és a növekvő szervezeti terhelés miatt a rosszullétek, szédüléses és görcsös panaszok, romló alvásminőség jelentkezhet. A keleti országrészben később jelennek meg a panaszok, ott nyugodtabb lesz még az éjszaka.

Szabadtéri programok

Kültéri programokhoz inkább a nap első fele lesz kedvezőbb, különösen a nyugati területeken. Ekkor még alacsony lesz a csapadékhajlam, és néhány órás napsütésre is számíthatunk. Majd délutántól délnyugat felől fokozatosan romlik a helyzet, egyre több helyen eső, majd ónos eső, havazás várható. Az alacsony hőmérséklet mellett a hőérzetet tovább csökkenti a helyenként élénk szél, melegen kell öltöznünk!

Balesetveszély

Továbbra is téli viszonyok határozzák meg a közlekedési feltételeket. Kedd hajnalra a fagy és a helyenkénti kisebb havazás lesz a jellemző, majd délnyugat felől, délutántól lényegesen romlik a helyzet, az eső után ónoseső, havazás is várható.

Milyen idő lesz?

Keddre virradóra a fővárosban, az agglomerációban és az északkeleti részeken havazhat. Napközben már több lesz a felhő fölöttünk, inkább csak a Dunántúlon lehetnek naposabb időszakok. Délutántól nyugaton csapadékhullás kezdődik, eleinte eső, majd vegyes halmazállapot, később egyre több helyen hó lesz a jellemző. A déli-délkeleti szél délkeleten és a Dunántúl északi részén helyenként élénk lehet. Kora reggel -8, -1, napközben -1, +7 C-fokot mérhetünk, délnyugat felé haladva lesz enyhébb az idő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Beteggel együtt csúszott meg és ütközött a mentő

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához