Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen tünetekkel ijeszt ránk a frontérzékenyek réme szerdán

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász orvosmeteo záporok

Ettől félnek legjobban a frontérzékenyek, összetett hatásokra számíthatunk - közli a Meteo Klinika.

Az év 3. napján a 3. front!

Ami még eddig nem volt: kettősfront! Ha nem ilyen neves dátumnál lennénk ez akkor is nagyon szélsőséges lenne ezzel az elképesztő melegedéssel!

Ettől joggal félnek a frontérzékenyek az összetett és elhúzódó hatása miatt, mondja a meteogyógyász!

Egyelőre nem sok köszönet van az új évben a frontérzékenyek számára

Szerdán kettősfronti hatásra kell országosan készülnünk, de a front sorozat még ezzel sem ér véget. Ugyanakkor tovább erősödik a felmelegedés, napokig akár a 15 C-fokot is elérő extrém hőmérsékletekre számíthatunk.

A változó humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai hatások, a szeszélyesen előforduló csapadék és a erősödő légmozgás fokozott terhelést ró a szervezetünkre. Továbbra is gyakori lesz, sőt erősödő jellegű a különböző eredetű fejfájások jelentkezése. Ingadozik a vérnyomás, gyakoribbak a keringési és légzőszervi panaszok, erősödnek a gyulladásos folyamatok.

Sok ember tapasztal bizonytalanság érzést, szédülést, jellemzően jelentkeznek szorongásos és pánikszerű reakciók. Az erősebben időjárás érzékenyek esetében komolyan csökken a munkavégzési és járművezetési képesség. Fáradtabbak, figyelmetlenebbek vagyunk, ez nagyon veszélyes a közlekedésben is. Nagyon kedvezőtlenek a távolabbi kilátások is, folyamatos terhelésre számíthatunk. Érdemes komolyan fontolóra venni a frontérzékenység kezeltetését akinél ez már és életminőség rontó tényező.

Balesetveszély

Nem lesznek különösebben rosszak a közlekedés fizikai feltételei, leginkább a szeszélyes csapadék előfordulás miatti síkos utak nehezítik a közlekedést. A nagyobb kockázati tényező a sorozatos fronttevékenység miatti figyelem romlás a frontérzékenyek esetében.

Milyen idő lesz?

Szerdán szeles időre van kilátás, a délnyugati szelet többfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Kezdetben többfelé eshet, napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, újabb záporok főként az ország déli és északkeleti felén lehetnek. Enyhe marad az idő, hajnalban 1-8, délután 8-14 C-fok valószínű.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Januári fogadalmak: így szálljunk ki az egészségtelen mókuskerékből

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához