Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem tépáz tovább a szél, de példátlan dolog lép a helyébe kedden!

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo tavasz szél

A mellettünk elhaladó frontok áramlási rendszerében ömlik ránk a meleg levegő. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása következik.

Nem hoz lehűlést ez a ciklon sem, sőt: példátlan humánmeteorológiai helyzet alakult ki. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a mellettünk elhaladó frontok áramlási rendszerében ömlik a meleg levegő!

Ez a ciklon csak melegedést hoz!

Elkerül bennünket egy ciklon frontrendszere és tartósan a meleg szektorába kerülünk

Emiatt tovább emelkedő hőmérséklettel, de továbbra is szeles idővel kell számolnunk. A hét második felében már 20 C-fok közeli hőmérsékletek is várhatók, ami több mint 15 fokkal haladja meg a február eleji szokásos értékeket, és az április végi helyzetnek felel meg. A szél különösen a délebbi területeken lesz erős, és továbbra is erős terhelést ró az időjárás-érzékeny emberek szervezetére, gyakori fejfájások, szívpanaszok, ingadozó vérnyomás, fáradékonyság a leggyakoribb panaszok.

Használjuk ki azonban ennek az extrém humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetnek a pozitív oldalait is, a sok napsütés, a tiszta levegő kedvező a kültéri programokhoz, érdemes minél többet a szabadban tölteni azoknak akik a szeles időt egyébként jól viselik. Legyünk azonban óvatosak az öltözködésben, a szeles időben könnyen megfázhatunk.

Az időjárás-érzékenységet mindig alapos személyes vizsgálatok alapján kell megállapítani, és az eltérő egyéni adottságok miatt személyre megállapított gyógyászati módokkal kezelni.

Szabadtéri programok

Javuló, de még nem ideális feltételekre számítsanak a szabadba kimenők. Sokfelé lesz ugyanis még élénk, erős a szél, amit sok ember érez kellemetlennek. Ehhez megfelelően is kell öltözködünk! Egyébként pedig érdemes kihasználni a sok napsütést, A tiszta levegőz, a példátlanul magas, helyenként tavaszvégi hőmérsékleteket. Sokat segít szervezetünk feltöltődésében.

Balesetveszély

Jobb lesz a helyzet, mint hétfőn volt, észrevehetően csökken a szél, bár erős lökésekre még helyenként számíthatunk, ami oldalszél esetén rontja a menetstabilitást. Zavaró lehet a reggel és estefelé szembe sütő nap.

Milyen idő lesz?

Kedden már naposabb időre van kilátás, elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napfényt. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. A nyugati-délnyugati szél még sokfelé élénk, erős lesz, de viharos már csak néhol lehet. Reggelre a kevésbé szeles délnyugati tájakon foltokban pára, köd képződhet. Folytatódik a kora tavaszi idő, a csúcshőmérséklet 12 és 17 C-fok között alakul.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Reggel fáradt, és nehezen alszik el? Próbálja ki ezt az egyszerű praktikát!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához