Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön folytatódik a példátlanul korán érkezett tavaszi idő

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo napsütés

Messze az átlag felett leszünk, de már nem döntünk napi rekordokat – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása.

A reggeli fagyok és a némileg gyengült nappali felmelegedés ellenére még mindig jóval az átlag felett leszünk.

Rendkívüli mértékben megváltozott az időjárás

Végre egy-két napra kedvezően alakul a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet.

Gyenge lesz a légmozgás, több órát süt a nap, minimális a csapadék valószínűsége, és még a légszennyezettségi helyzet is kedvező. Használjuk is ki a napos órákat, érdemes tartósabban is a szabadba kimenni, ez segít a mentális állapotunk javításában és immunrendszerünk erősítésében.

Ugyanakkor ez a meteogyógyászati helyzet sem jelent mindenki számára tünetmentességet. Csütörtökön is számítani kell helyenként erős hajnali fagyokra, és szokatlanul erős hőingásra. Foltokban pára és köd is kialakulhat. Sokan fognak továbbra is tapasztalni ingadozó vérnyomást, fejfájásos, görcsös és ízületi panaszokat. Túl korán indult a pollenszezon, az égerre, mogyoróra, citrusfélékre, kőrisre érzékenyek már fokozottan tapasztalhatják az erősödő allergiás tüneteket. Tartósabb szabadban tartózkodás után ajánlott hajat mosni és a ruházatot lecserélni.

Szabadtéri programok

Kifejezetten kedvező lesz a csütörtök a kültéri programok számára. Több órás napsütés, gyenge légmozgás és szokatlanul magas napközbeni hőmérséklet várható. Csapadék nem valószínű és még a levegő is tiszta lesz az ország túlnyomó részén. Érdemes kihasználni a napos órákat, akár tartós kültéri elfoglaltságokra is.

Balesetveszély

Jók lesznek a közlekedési feltételek. De alacsonyan jár még a nap, és rendkívül veszélyes a nap irányába közlekedni, erősen leromlik a távolság érzékelésünk is. Reggelente még elő kell venni a jégkaparót, csak letisztított szélvédővel induljunk útra!

Milyen idő lesz?

Csütörtökön a dunántúli és középső tájakon zavarhatja több felhő a napsütést, másutt több órára kisüt a nap. Említése méltó csapadék nem várható. Reggelre a középső, keleti tájakon néhol párássá, ködössé válhat a levegő. A délire, délnyugatira forduló szél gyenge, mérsékelt lesz. A Dunántúlon lehet enyhébb, másutt fagyos a reggel, napközben pedig 8-15 C-fok valószínű.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Már most érdemes elkezdenie ezt a terápiát, ha idén már nem kér az allergiából!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához