Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: végre ránk mosolyog a Nap, de üröm is kerül az örömbe hétfőn

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo napsütés

Ilyen hatásokkal érkezik meg a tavaszt hozó anticiklon!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint folyamatos a melegedés az erősödő anticiklonban, terhelő hatásokkal!

Szokatlanul tavaszias léghullámok érkeznek! Már megint nem igazodik az időjárás a naptárhoz. Egyre erősödő tavaszias idő a tél leghidegebb napjai helyett.

A komplex hatásokról a meteogyógyász

Megint szélsőségekben ingadozik az időjárás!

Most sok tekintetben a szebbik oldalát látjuk abban, hogy rendkívül magas és egyre emelkedő nappali hőmérsékletekre és több órás napsütésre számíthatunk a következő napokban. De ebben az időszakban a tél leghidegebb napjainak kellene lennie, és ehhez képest a héten áprilisi hőmérsékleteket fogunk elérni. A frontmentes idő ellenére is lesznek azonban az időjárás-érzékenyeket erősen megterhelő meteogyógyászati hatások. A kezdetben még erős hajnali fagyok, a reggelente terjedő ködös-párás idő és a légszennyezettség fokozatos emelkedése káros velejárója ennek a humánmeteorológiai helyzetnek.

Az erős melegedést különösen a fejfájással és keringési problémákkal élők érzik meg. A ködös-nyirkos időszak rossz az ízletesek és a légzési nehézségekkel élők számára. Érdemes ugyanakkor kihasználni a napos órákat, de a gyorsan növekvő légszennyezettségű zártabb völgyekben, nagyvárosokban figyeljünk a romló levegőminőségére.

Figyeljünk fel a változóan jelentkező panaszainkra, főleg ha minden ezzel kapcsolatos orvosi vizsgálataink mind azt mutatták, hogy semmilyen szervi bajunk sem állapítható meg, a tünetek pedig csak jönnek!

Szabadtéri programok

Hétfőn még mindig kedvezőek lesznek a kültéri programok feltételei, de már nem lesz annyira kedvező mint a vasárnap volt. Ennek egyik oka a növekvő légszennyezettség, amire már érdemes figyelni a zártabb völgyekben és a nagyvárosokban. Egyre többfelé lesz kellemetlen a reggeli párás-ködös idő, ami helyenként a délelőtti órákra is megmarad. Kedvező viszont a többórás napsütés, ezt érdemes kihasználni.

Balesetveszély

Romló közlekedési feltételekre számíthatunk a következő napokban, elsősorban a reggeli órákban. Visszatérnek az erős reggeli fagyok és vele a lefagyott szélvédők. Egyre tartósabban megmarad a közlekedést erősen zavaró pára és köd.

Milyen idő lesz?

Hétfőn sok napsütésre van kilátás, de hajnalban többfelé képződhet pára, köd. Az esernyőkre nem lesz szükség. Északnyugaton előfordulhatnak élénk déli-délkeleti széllökések. Országszerte fagyos lesz a reggel, délutánra pedig 3 és 8 C-fok közé melegszik a levegő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Migrénes, vagy "csak" erős fejfájás kínozza? Ez alapján döntheti el

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához