Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: messze nem lesz normális, amit az idő okoz szombaton!

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo vihar

Tovább távolodunk a normális időjárástól: szombaton komoly terhelést kapunk a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

A frontálzóna meleg oldalán vagyunk, egyre távolabb a szokásos időjárástól! A rendkívüli időnek komolyak a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai következményei.

Nehéz lesz elviselni a 20 fok körüli hőmérséklet és a viharok ránk mért hatását

Semmi remény a normális időjárásra! Viharos szelekkel, erős terhelő hatásokkal zúdul be a meleg!

Ahelyett hogy visszatérnénk a normális időjáráshoz csak egyre inkább távolodunk tőle. Már 20 fokos hőmérsékletekre kell számítanunk szombaton. Nagy sebességgel áramlik be az extrém meleg levegő. Az erős, viharos szelek és a tartós melegedés igen komoly meteogyógyászati terhelő tényező. Délutántól pedig a csapadékhajlam is megnő, a szervezetünk összetett terhelő hatások alá kerül. A gyulladásos folyamatok erősödése sokféle panasz formájában jelenik meg, gyakoribbak és erősebbek lesznek továbbá a különböző típusú fejfájások, nagymértékben ingadozhat a vérnyomás, a fokozott terhelés miatt több a keringési és légzőszervi panasz.

Gyakori a szokatlan fáradtság, kedvetlenség, bizonytalanság érzet, sokan szédülnek és jelentősen romolhat az alvásminőség. Ez a tartós anomália a következő napokban is folytatódik, újabb terhelő hatások belépésére számíthatunk.

- Nap mint nap tapasztaljuk, hogy mennyire fontos az időjárás-érzékenység kezelése. Ezt mindig alapos személyes vizsgálatok alapján kell megállapítani, és az eltérő egyéni adottságok miatt személyre megállapított gyógyászati módokkal kezelni - mondta el dr. Pintér Ferenc meteogyógyász.

Pollen, allergia

Erősödik a pollenszezon a rendkívüli meleg miatt. Már magas a mogyoró, az éger, és a ciprusfélék pollenszintje. Némi javulást hoz a helyenkénti jelentősebb csapadék.

Milyen idő lesz?

Szombaton is sok felhő lesz felettünk. Reggel a Dunától keletre több tájegységünkön számíthatunk esőre, majd átmeneti szünet után délután, este dél felől egyre többfelé elered az eső, néhol záporok is kialakulhatnak. Élénk, erős, helyenként viharos lesz a déli-délnyugati szél. Enyhe reggelre van kilátás, napközben pedig 13 és 18 C-fok közé melegszik a levegő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Migrénes, vagy "csak" erős fejfájás kínozza? Ez alapján döntheti el

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához