Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: tavaszi szél vizet áraszt! A pénetenki ciklont minden porcikánk megemlegeti

orvosmeteorológia időjárás eső front ma orvosmeteo meteogyógyász

Kettősfronti hatás érezteti hatását a felénk tartó ciklon frontrendszerében.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint igen összetett, erősen megterhelő fronthelyzetre készüljünk: megérkezik a ciklon összetett frontrendszere! Erősen változó fronthatások terhelik a szervezetünket.

Ha frontérzékeny, igen összetett humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetre készüljön!

Fölénk húzódott a ciklon összetett frontrendszere, emiatt térben és időben erősen változó humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai terhelő hatásokra számíthatnak a frontérzékenyek.

A már csütörtökön megérkezett melegfrontot követően országosan eltérő módon kettősfronti hatások jelentkezhetnek. Kedvezőtlen lesz, főleg az ízületeseknek a többfelé várható eső, zápor, majd az északnyugatira forduló és megerősödő szél.

Kezdetben inkább a fejfájásos, panaszok lesznek jellemzőek, melyek fokozatosan terjednek keleti irányba majd, a keringési és görcsös panaszok megerősödése várható. Általánosan jellemző a vérnyomás fokozott ingadozása és a keringési rendszer fokozott terheléséből adódó mellkasi diszkomfortok, szív- és légzési panaszok. Az erős változékonyság erősíti a szorongásos- és pánik-jellegű állapotok kialakulását, sok ember esetében rontja az alvásminőséget.

Milyen idő lesz?

Pénteken több helyen zavarhatják gomolyfelhők, illetve fátyolfelhők a napsütést. Hajnalban a Dunántúlon, napközben viszont főként a Duna vonalától keletre alakulhat ki kisebb eső, futó zápor. A Dunántúlon és a középső tájakon megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. Enyhébb lesz a hajnal, délután pedig 12-19 C-fokot mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Reggel fáradt, és nehezen alszik el? Próbálja ki ezt az egyszerű praktikát!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához