Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia kedden: a záport megúszhatja, de ezelől nincs hova futni

orvosmeteorológia időjárás fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint egyes helyeken a hűvös idő, míg máshol a további melegedés válthat ki kellemetlen panaszokat.

Erősen megosztott helyzet alakult ki a hidegfront következtében az országon belül, ami a keddre várható változásokat is erősen meghatározza. Igen eltérő panaszokat tapasztalnak a frontérzékenyek a front utáni humánmeteorológiai helyzetben.

Nézze meg, mit mond erről a meteogyógyász® ebben a videóban

Kedden még mindig sokan megérezhetik a vasárnapi markáns frontot, illetve az érkezett hideg levegő hatásait, a légköri helyzet pedig ismét különféle tüneteket válthat ki. Nagy a megfázás és a megbetegedés kockázata, de közben melegedés is kezdődik.

Hullámvasút az időjárásban és a panaszokban is!

Az ország egyes részein az átlagosnál hűvösebb, máshol pedig melegebb napra számíthatunk, de összességében a hétfőhöz képest javulásra lehet számítani. A hőmérséklet helyenként eléri a 22, 23 fokot, de reggel még ezeken a területek is hűvös lesz. A némi napsütés kedvezően hathat a hangulatra. A távozó front mögötti helyzet negatív hatásait tehát még két nappal később is sokan megérzik!

A hideg reggelen többeknél kopásos jellegű ízületi bántalmak léphetnek fel, mely a szélvédett tájakon még erőteljesebben jelentkezhet. A görcsös fejfájás még mindig felléphet sokaknál, ami az egész nap hangulatára rányomhatja a bélyegét.

Az előző hétvégén tapasztalt erőteljes fronttevékenység bizonyára igénybe vette a szervezetét, legyengülhetett, így fogékonyabbá válhatott a kórokozókkal szemben is. Növelje a vitaminbevitelt, az étrendjébe is igyekezzen beépíteni az ezt tartalmazó ételeket. Alvászavarok ellen tartós megoldást akár a fényterápia is jelenthet.

Időjárás kedden

Kedden főként keleten számíthatunk több napsütésre, míg a Dunántúlon elszórtan kisebb eső, zápor kialakulhat. Veszít erejéből a szél, már csak helyenként a Dunántúlon lehet élénk. Hajnalban 2-11 fok várható, de a fagyzugos helyeken gyenge fagy ismét kialakulhat. Napközben 14 és 25 fok közé melegedhet a levegő.

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kínzó fájdalom: ezt a 4 betegséget jelezheti

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

fejfájás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához