Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: alig kacsint ránk a Nap szombaton, máris nyomában a következő front!

orvosmeteorológia időjárás frontok fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo

A.z ország derültebb részein pedig megjelenhetnek a talajmenti fagyok is.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint alig ment el keleten az előző, szombat este már jön nyugatról a következő hidegfront. Az egymást követő frontrendszerek alakítják a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet. Az időjárási hatások folyamatos és nagymértékű ingadozása fokozott terhelést jelentenek a szervezetünkre.

Meteo Klinika TV: a frontérzékenyek nem sokat pihenhettek, máris érkezik a következő hidegfront

Szombaton sem lesz problémamentes a humán meteorológiai orvosmeteorológia helyzet pedig nagy szükségünk lenne rá.

Főleg északkeleten számíthatunk a reggeli párás-ködös időszak elhúzódására. Nyugaton pedig az erős, helyenként viharos szél fokozza az idegrendszeri terhelő tüneteket. Emiatt itt fokozottan jelentkezhet feszültség,, érthetetlen idegesség, fejfájás, alvásproblémák, a figyelem csökkenése. A hőérzet nagymértékű csökkenése jelentősen megnöveli a felső légúti fertőzések kockázatát. A nyugaton élők számára fontos az is hogy az esti óráktól már megközelíti határainkat az újabb hidegfront.

Ennek hatásait az érzékenyebbek már megérezhetik. Az ország derültebb részein pedig megjelenhetnek a talajmenti fagyok, és elsősorban a kopásos ízületi problémáktól szenvedők állapota romolhat, de gyakoribb lesz a görcsös eredetű panaszok jelentkezések.

Szabadtéri programok

Nem lesznek ideálisak az időjárási körülmények a kültéri programok számára. Keleten-északkeleten főleg a tartósabban is elhúzódó reggeli köd okozza a problémát. Nyugaton viszont az egyre erősebb, sokfelé viharossá fokozódó szél lesz kellemetlen az érzékeny emberek számára, és jelentősen csökkenti az előző napokhoz képest egyébként is visszaesett hőérzetet is. Ezzel együtt is a szombatot érdemes kihasználni a sürgető szabadtéri programjainkra, mert vasárnap lényegesen kedvezőtlenebb időjárásra számíthatunk.

Balesetveszély:

Változó közlekedési feltételekre kell számítanunk. A szombat reggeli köd többfelé csak lassan oszlik fel. Napközben javul a helyzet, de késő délutántól, főleg nyugaton erős, sőt viharos szeletekre kell számítanunk és a folyamatosan megjelenő hidegfronti hatás is befolyásolja a frontérzékenyek vezetési képességeit.

Milyen idő lesz?

Szombaton a reggeli pára-, ködfoltok feloszlását követően napos időre van kilátás, keleten vastagabb fátyolfelhőkkel, eső, zápor elvétve előfordulhat. Nyugaton délutántól feltámad a délies szél. A hajnali 1-8 fokot követően napközben 13 és 19 C-fok közé melegszik a levegő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Frontok jönnek-mennek! Így ismerheti fel milyen típusú migrén gyötri

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához