Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: példátlan, ami csütörtökön lesz! Csak úgy záporoznak ránk a frontok

orvosmeteorológia időjárás fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo

Már szerda estétől rendkívül durva frontsorozat kezdődik el a légkörben!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint szinte példátlan melegedési folyamat indul be a szerda-csütörtöki melegfronttal, de ezzel még korán sincs vége. Szerda estétől délnyugat felől érkezik a nagy változást, komoly terheléseket hozó melegfront!

Rendkívüli front sorozat a front filmünkön! Igen nehéz napokra készülhetnek a frontérzékenyek

Az érkező melegfront, és intenzív melegedés kellemetlen tüneteket okozhat

Igen megterhelő, frontos időszak kezdődik a szerda estével. Az érkező melegfront hatásait először a délnyugati országrészben élők fogják megtapasztalni, de csütörtök folyamán az egész országban a melegfronti tünetek lesznek a jellemzők. Igen intenzív melegedési folyamattal és ennek nagyon sok tüneti következményével kell számolni, változékony lesz a felhőzet-, a csapadék, és a légmozgás-helyzet is.

A leggyakoribb tünetek a különböző fejfájások, elsősorban migrénes fejfájások, továbbá erős vérnyomás-ingadozás formájában jelentkezhet. A keringési panaszok megszaporodnak, sok lesz az alvászavar, fáradékonyak, energiátlanok lehetünk, nő a reflexidő, romlanak a vezetési és a munkavégzési képességek. Megnő az infarktusok kockázata.

Nagyon fontos hogy ebben az erősen terhelő humánmeteorológiai helyzetben minden lehetséges módon csökkentsük a szervezetünk mentális és fizikális terhelését. Legyünk körültekintőek az étkezésben és az öltözködésben is.

Szabadtéri: programok

A sok terhelés és a változékony, csapadékos, szeles idő nem kedvez a kültéri programoknak. Tervezzünk inkább nem túlságosan terhelő beltéri tevékenységeket!

Balesetveszély:

A melegfront jellegű hatások és a csapadék miatt fáradékonyabbak, türelmetlenebbek lehetünk, fokozott a balesetveszély!

Időjárás csütörtökön

Csütörtökön az északi, északkeleti tájakon erősen felhős, borult, máshol változóan felhős lesz az ég. Napközben főként a Dunától keletre fordulhat elő eső, zápor, kora estétől a Dunántúlon is kialakulhatnak. Észak-északkelet kivételével többfelé élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik a délies szelet. Kora reggel északkeleten -2, +4, máshol 5-10, délután az északi-északkeleti harmadban 10-17, máshol 18-24 fok várható.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ilyen tünetekre figyeljen fel, hogy megelőzze az érkatasztrófákat

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához