Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a frontérzékenyek réme lesz a pénteki időjárás

migrén, fejfájás, front, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint folyamatos és erős igénybevételre kell számítani, ami jelentősen rontja a védekezőképességünket!

Rossz időt, komoly terheléseket hoznak a fagyosszentek, és nem csak a frontérzékenyek számára. Összetett élettani reakciókra számíthatunk, és soka embernél jelentős állapot romlásra. Megszenvedjük a fagyosszenteket! Hogy mi vár ránk, a frontfilmen is megmutatja a meteogyógyász®!

Pénteken nagyrészt borongós, lehangoló lesz a nap, továbbra sem pihenhet szervezetünk. További csapadék és élénk, erős szél várható, és a hőmérséklet is több fokkal az ilyenkor szokásos átlag alatt marad! Sokan fognak panaszkodni!

Nem csak a frontérzékenyek, hanem mások közül is sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, a fájdalmakat pedig az élénk, olykor erős szél is erősítheti. Gyakoriak az alváspanaszok, napközben pedig álmos, tompa lehet. Az idősek és a vérnyomásproblémákkal küzdők fokozottan kíméljék magukat, amennyiben ön is az érintettek közé tartozik, akkor próbálja kerülni a stresszes helyzeteket, a megerőltető tevékenységeket. Fontos a sok pihenés, a szabad idejében ne végezzen megerőltető tevékenységeket. Alvásprobléma is felléphet, illetve reggel az ízületi panaszokkal élők végtagjai is sajoghatnak, a tünetek pedig egész nap fennállhatnak. Most a gyulladásos és a kopásos tünetekre egyaránt számítani lehet!

Szabadtéri:

Az élénk szél mellett a levegő is hűvös, több fokkal az átlag alatti hőmérsékletű idő lesz, a hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakul. Öltözzön rétegesen, a szél ráadásul jelentősen csökkenti a komfortérzetet is. Az esernyőkre egész nap, több alkalommal is szükség lehet!

Pollen:

A pollenszint jelentősen csökken az allergiahelyzet sokat javul!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#migrén

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához