Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen tüneteket hoz a szombat

hideg, eső, május, orvosmeteorológia, meteorológia

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az összetett helyzetben számos tünettel találkozhatunk országszerte!

Komoly változást hoz a hétvégi humánmeteorológiai helyzet. Régen nem tapasztalt, szokatlan időjárási hatásokra kell készülniük az időjárás-érzékenyeknek, ami sok ember esetén átalakuló panaszok formájában jelentkezik!

Frontérzékeny? Ilyen rég nem volt, fontos tudnia! Az új helyzet következményeit ismerteti a meteogyógyász®!

Fronthatás szombaton

Szombaton nem csökken az előző napokon tapasztalt panaszok száma, csak éppen a panaszok típusa változik meg. A változékonyság mellett sokfelé problémát okozhat a fülledtség, amihez különféle tünetek társulhatnak az egyéni érzékenység függvényében, pedig nem érkezik markáns front hazánk fölé. Ennek ellenére az összetett légköri helyzet hatására az előző napokhoz hasonló tünetek jelentkezhetnek.

Amennyiben fejfájással, migrénnel küszködött, akkor ezekre továbbra is számítania kell - az esetleges alvásproblémái szintén kiújulhatnak, megmaradhatnak. Sokan nyűgösek, ingerültek lehetnek, csökken a teljesítőképesség és nehezebben tud majd koncentrálni.

Országszerte többfelé fülledtté válik a levegő, ezért nehézlégzést, légszomjat, mellkasi panaszokat tapasztalhat. Ha vérnyomásproblémákkal él, akkor szintén egy nehéz napra készüljön - ennek tükrében amennyire csak teheti, kerülje a megterhelő tevékenységeket, legyen az akár nehezebb fizikai munka, vagy nagyobb szellemi erőfeszítést igénylő feladat. A zivatarok idején (erre főként délután lehet számítani) felerősödhetnek az asztmás panaszok is, ezért a vihar elvonultáig maradjon inkább zárt térben és pihenjen le.

Pollenhelyzet

A pollenek közül jelenleg a platán, a tölgy és a nyír okozza a legintenzívebb tüneteket, ezen kívül a fűz és a kőris virágporának koncentrációja is elérheti a közepes szintet. Komoly tüneteket azonban a csapadékos időszakokban és tájakon nem okoznak.

Milyen idő lesz szombaton?

Szombaton változóan felhős-napos, illetve borongós tájakkal is találkozhatunk, több helyen számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is. Reggelre foltokban köd képződhet. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délies szél. Hajnalra 1 és 7 fok közé hűlhet le a levegő, délután pedig 12 és 18 fok közötti maximumokra van kilátás.

lvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

KÖVETKEZŐ CIKK>

Rákbetegség: megmentheti az életét, ha időben lép

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához