Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szerdai kánikula ilyen tüneteket okozhat

orvosmeteorológia, időjárás, front, kánikula

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tovább fokozódik a terhelés, régen látott veszélyeket tartogat a hőség!

Napokig tart és egyre erősödik a hőhullám, ami nagyon rossz hír elsősorban az időjárás-érzékenyeknek! Szokatlanul erős terhelés éri a szervezetünket.

Ez a legrosszabb hőhullám! A Meteo Klinika figyelmeztetése! Vegye komolyan a meteogyógyász® tanácsait!

Fronthatás szerdán

Szerdán erősödő hőségre számíthatunk, a tartós forróság extrém hőterhelést ró a szervezetünkre. Fennáll a napszúrás, a hőguta és a kiszáradás veszélye is! Front tehát nem érkezik, de ez a helyzet legalább olyan veszélyes lehet!

Délután nem lesz ritka a 34, 35 fok sem, és a java még hátra van. A forróság tetőzése csütörtök-péntekre várható!

Készüljön arra, hogy a rendkívüli meleg nem csak a beteg és idős, hanem még az egészséges szervezet számára is intenzív megterhelést jelent. Az alvászavarok miatt sokan nem tudják kipihenni magukat, napközben pedig fáradtak, tompák, ingerültek, emellett csökken a fizikai és a szellemi teljesítőképesség is. Az alváshiány az immunrendszerét is gyengíti, ezért fontos, hogy amikor csak tud, pihenjen le, akár rövid időre is.

A rekkenő hőségben nagyon fontos a bőséges folyadékfogyasztás, ugyanis fokozott a kiszáradás veszélye. Lehetőleg csapvizet vagy ásványvizet válasszon, a kávét és az alkoholt kerülje Ezen kívül az ásványi sók pótlásáról is gondoskodjon, de ne fogyasszon nehéz, zsíros ételeket: részesítse előnyben inkább a gyomrot kevésbé terhelő halakat, grillezett húsokat és salátákat! A forróságban jól esik a magas víztartalmú, hűsítő dinnye: a görög és a sárga fajta is ugyanolyan felfrissülést nyújt.

Szabadtéri tevékenységek

Mindig kerülje a tűző napsütést a szabadban tartózkodás során, fennáll a napszúrásveszély! Különösen a gyerekek veszélyeztetettek, ők nem érzékelik annyira a nagy meleget, az idősek pedig sokszor nehezen mozognak, nem tudnak azonnal a hűvösre menni. Amennyiben szédülést, rosszullétet, hányingert tapasztal, azonnal kérjen segítséget!

Milyen idő lesz szerdán?

Szerdán már 31-36 fokos kánikulában lesz részünk. A napsütést a fátyolfelhők mellett főként az ország északkeleti felén és az Alpokalján zavarhatja több gomolyfelhő, ezeken a tájakon a délutáni órákban elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Éjszaka felébred, mert hevesen ver a szíve? Nem csak szívbetegség lehet az oka

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Stressz

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához