Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nagyot változik az időjárás kedden, ők viselik a legnehezebben

orvosmeteorológia, front, időjárás, tünet

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint drasztikus változás jön, ami erős terhelést jelent a következő egy-két napban!

Rendkívüli terhelésre készüljünk! A kánikulának egy viharokkal érkező hidegfront vet véget! Jaj, a frontérzékenyeknek!

Frontfilmen a nagyon veszélyes hidegfront a Meteo Klinika TV-n! Mit mond a meteogyógyász®?

Fronthatás kedden

Kedden napközben ér el minket egy erős hidegfront, ami véget vet az országos hőségnek, sőt, jelentős lehűlést hoz! Kedden keleten, délkeleten még marad a nagy meleg, 30 fok fölé is melegedhet a levegő, máshol már pár fokot visszaesnek a csúcsértékek. A markáns hatás miatt a szívbetegek rendkívül veszélyeztetettek! A hőmérséklet csökkenése mellett záporok, zivatarok kialakulása is várható.

A megterhelő időszak több napig fog tartani!

A fronthoz köthető drasztikus változás már akkor is nagy igénybevételt jelent önre is, ha alapvetően egészséges szervezettel rendelkezik. A magas páratartalom, a fülledtség is terhel, az idősek, szívbetegek és légzőszervi megbetegedésekben szenvedők panaszai tovább fokozódhatnak. Feltétlenül készüljön erre, és még mindig kerülje el a megerőltetéseket! A zivatarok idején az asztmások állapota romlik, amennyiben ön is az érintett csoportba tartozik, akkor vihar idején tartózkodjon zárt helyen és pihenjen le!

A vérnyomás-ingadozás, keringési problémák mellett erős fejfájás, izom- és hasi görcsök léphetnek fel, növekszik az infarktusveszély is. Mindenkinek ajánlott a sok pihenés és a nyugalom, a kimerült szervezetet érő hatások intenzívebben jelentkeznek.

Szabadtéri tevékenységek

A front előtt keleten továbbra is fennáll a napszúrás veszélye is, nagyon fontos, hogy mindig legyen önnél elegendő mennyiségű folyadék, a tűző napot pedig kerülje el, akár életveszélyes is lehet a szabadban tartózkodás! Komoly viharok lehetnek, ilyenkor az esernyő sem sokat segít, ezért egy-egy zivatar idején a legjobb ötlet zárt térbe húzódni.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Éjszaka felébred, mert hevesen ver a szíve? Nem csak szívbetegség lehet az oka

Hamar elfárad, kifullad séta közben? Szívbillentyűhibára is utalhat a tünet

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívbillentyű

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához