Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a keddi idő elrontja még a kedvünket is

orvosmeteorológia, eső, front, tavasz

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint még mindig nem jön a megkönnyebbülés, újabb frontok érnek el minket!

A mediterrán ciklonok időszakát éljük! Az alig elhaladt kettősfrontot máris újabb frontok követik, előbb meleg-, majd hidegfronti hatás is éri a szervezetünket, nagyon sokaknál komoly terheléseket okozva. Újabb frontok, nézze meg mit kell elviselnie!

Az összetett fronthelyzetet a frontfilmen is megmutatja a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden sem javul a helyzet, eleinte meleg-, majd hidegfronti hatás érvényesül. Főként a fejfájósok számítsanak panaszaik erősödésére, a közérzet pedig általánosan romlik. Számítson arra, hogy egyre jobban kimerül a szervezete!

Napközben végig, és a következő napokban is tartós fejfájásra számíthat akár meleg-, akár hidegfrontérzékeny, mindez pedig általános közérzetére is negatívan hathat. Eleinte a migrén lehet gyakoribb, majd a görcsös fejfájás felerősödése várható. A jelentkező tünetek még az esti órákban is jellemzőek lehetnek, illetve hullámzó intenzitással tapasztalhatja őket. Eleinte a fáradékonyság is ronthatja a közérzetét, majd ehhez délután nyűgösség, feszültségérzet is társulhat.

A keringési panaszokkal élőknek különösen nehéz most ez az időszak. A rosszullétek továbbra is nagyon gyakran jelentkezhetnek, és a szédülés is midig többször felléphet. Az alvásproblémák sem mérséklődnek számottevően.

Szabadtéri tevékenységek

A komfortérzeten és a hőérzeten a magas páratartalom, a csapadékos idő is ront, a hőérzete pedig még a mért értékeknél alacsonyabban alakulhat. Szükség lesz az esernyőkre és a réteges öltözetre, a kinti programoknak nem kedveznek a feltételek.

Milyen idő lesz kedden?

Kedden sok felhő lesz felettünk, és többfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra. Az északkeleti szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 24 fok között alakulhat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#migrén

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához