Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: keringési panaszokat tapasztalhat pénteken

vérnyomásmérés, vérnyomás, magas vérnyomás, vérnyomás érték,

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint sokan örülnek az idő javulásának, de van, akit ez is megvisel!

A klímaváltozás következtében megváltozó éghajlat, a felgyorsult és erősödő változások fokozzák a humánmeteorológiai terheléseket. Ennek most újabb megnyilvánulásával találkozunk.

Erősödő frontérzékenységi panaszok! Miért? Újabb fontos tényeket ismertet a meteogyógyász®!

Fronthatás pénteken

Pénteken kissé javul az élettani helyzet, markáns fronthatásra nem számíthatunk. A fokozottan érzékenyeknek azonban akár erősebb tünetei is jelentkezhetnek! A sok napsütés hatására gyors melegedés várható, és csapadék sem rontja el az időt.

Nem lesz azonban minden felhőtlen, ha a fokozottan érzékenyek közé tartozik!

Amennyiben az előző napokon ettől szenvedett, akkor most jó hírként veheti, hogy megszűnnek az esetleges görcsei, illetve az emésztési görcsök is, kismértékű javulást tapasztalhat a közérzetében. A keringési panaszok azonban még mindig egész nap fennállhatnak, és ez a következő napokra is igaz lehet.

A fejfájósok közül a migrénesek helyzete lehet nehezebb: amennyiben ön is érintett, akkor most lehetőleg kerülje a kávé és a csokoládé fogyasztását. Az élénkítésre azonban szükség lehet, ugyanis a fáradékonyság és a dekoncentráltság is jellemző tünet lehet. Emiatt csökken a teljesítőképesség, és a hangulata is romolhat kissé. Emellett puffadás jelentkezhet, erősödhetnek a gyulladások.

UV-helyzet

A déli órákban már az erős UV-sugárzásra is gondolnia kell. Amennyiben érzékeny, nagyon fehér bőrű, akkor 11 és 16 óra között csak fényvédő szerek használata mellett tartózkodjon huzamosabb ideig a tűző napon, mert akár 10 perc alatt is megpirulhat a bőre. A gyerekek védelmére fokozottan ügyeljen, javasolt 30-as faktorszámú naptejek használata, illetve a szeme épségének megőrzése céljából viseljen napszemüveget is.

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken kellemes időre készülhetünk, a napsütést csak vékony fátyolfelhők, illetve kisebb gomolyfelhők zavarhatják. Számottevő csapadék nem várható. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 3-10 fokot követően délutánra 20 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Milyen betegségek okozhatják a gyakori szédülést? Az orvos elmondja

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#magas vérnyomás

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához