Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kettősfronttal, fáradékonysággal indul a hétfő

orvosmeteorológia, front, fáradékonyság, álmosság

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint már egyre többen szenvedhetnek panaszoktól a frontmentes idő ellenére is, erre rakódik rá az óraátállítás hatása.

Az időjárás-érzékenyeket a tartós fényhiány mellett még mindig megviselheti az óraátállítás és az ehhez köthető különféle panaszok. Ha ön is azt veszi észre, hogy indokolatlanul fáradtnak érzi magát, alvászavarokkal küzd, esetleg ok nélkül feszült, ingerlékeny, ön is érintett lehet!

Ha nem ment problémamentesen az átállás, az fontos dolgokat jelezhet! Erre figyelmeztet mai videójában a meteogyógyász®:

Fronthatás hétfőn

Hétfőn gyenge kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Emiatt, ha hajlamos rá, vérnyomás-ingadozást tapasztalhat, és a puffadásos tünetek is erősödhetnek. Pihentesse szervezetét, amennyire tudja, próbálja tudatosan elkerülni a konfliktusokra esélyt adó szituációkat.

Megszaporodtak a felső légúti megbetegedések az elmúlt napokban, szükség van az immunerősítésre.

A téli időszámításra való átállás egyeseket még mindig megviselhet. Náluk alvászavarok, napközben is álmosság léphet fel, emiatt pedig csökkenhet a teljesítőképessége is. A hatás ingerlékenység formájában is megmutatkozhat, a felhalmozódott alváshiány pedig a koncentrálóképességére is negatív hatással lehet.

Balesetveszély

A közlekedés során elsősorban reggel találkozhatunk köddel, ezzel összefüggésben helyenként nedves útszakaszokkal, ilyenkor mindenképpen ajánlott mérsékelni a sebességet és nagyobb követési távolságot tartani! Ezen kívül tompulhatnak a reflexek, megnyúlik a reakcióidő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához