Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: megterhelő lesz az egész hét a szervezetünk számára

fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint országosan hasonló tünetek léphetnek fel, most még a kevésbé érzékenyek is tapasztalhatnak humánmetorológiai panaszokat.

Az időjárás-érzékenyek helyzete továbbra sem javul, már lassan egy hete tart a rendkívüli időszak. Ha ön az általános rossz komfortérzetet, idegességet és csökkent teljesítőképességet tapasztal, ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Hétfőn is az átlagosnál több fokkal hidegebb időre kell számítani, némi napsütés javíthatja a hangulatot. Görcsöket tapasztalhat, és a megfázásveszély is fennáll! Reggel kifejezetten hideg lesz, országszerte 10 fok körüli minimumokra számíthatunk. Napközben sem melegszik a kellemes tartományba a levegő, a hűvös idő pedig sok panaszt okozhat!

A kopásos jellegű ízületi panaszok egészen a délutáni órákig fennállhatnak, legerősebben a reggeli órákban jelentkeznek. Az ilyen jellegű tünetekkel élők sajnos tartósabb nehéz időszakra készülhetnek. Az élénk, erős légmozgás hatására fejfájás jelentkezhet, emellett ingerlékenyebbé és türelmetlenebbé is válhat.

Az elmúlt napon átvonult frontok igénybe vették a szervezetét, legyengülhetett, így fogékonyabbá vált a kórokozókkal szemben is. Szükség van a vitaminok pótlására, fel kell készülni a fényszegény téli időszakra is, hiszen a napsütésből is egyre kevesebb fog jutni.

Ha fokozottan érzékeny, még tapasztalhat görcsöket, ez akár görcsös fejfájás, illetve izomgörcsök formájában is jelentkezhet.

Szabadtéri:

Már napközben is 20, néhol 15 fok alatt marad a hőmérséklet, a hőérzeten pedig a már említett élénk szél is ront. Vigyen esernyőt az elszórt záporok miatt!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához