Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: vasárnap megjön a kánikula! Eddig marad a hőség

orvosmeteorológia meteorológia kánikula időjárás fornthatás ma

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint vasárnaptól a kánikula okozta panaszok előretörésével kell számolni!

Vasárnap - a nyaralók nagy örömére - már többfelé elérjük a kánikulai hőmérsékleteket. De egyesek számára ez terhelést is jelenthet!

Megjön a kánikula, és tartósan velünk is marad! Időjárás-érzékenyeknek mit mond a meteogyógyász®?

Egyre dekoncentráltabbnak érezheti magát

Vasárnap nem érkezik front, de a magasban és a talajon is kezdődő intenzív melegedés okozhat panaszokat a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében. Alvászavarok és migrén is jelentkezhet!

Napközben a hőmérséklet tovább emelkedik, helyenként a 30 fokot is elérheti, és csapadékra sem kell készülni. A jó idő hátulütője viszont, hogy a migrénesek helyzete most napokra megnehezül!

A melegfrontra fokozottan érzékenyek körében általában enyhébb tünetek felléphetnek: többek között kisebb fokú álmosság is jelentkezhet, alvászavarokat is tapasztalhat, ha ön is az érintettek közé tartozik! Napközben inkább az élénkítésre helyezze a hangsúlyt, a figyelmetlenség, szétszórtság ugyanis kellemetlen perceket okozhat. A kávét és az energiaitalokat azonban kerülje! Ezek a koncentrálási panaszok most napokig fennállhatnak!

A migrén is kifejezetten erős lehet, és a következő napokban tartós panaszokra kell készülni! Egyeseknél intenzívebbé válhatnak a gyulladásos panaszok is, amik a következő napokban szintén jellemzőek lehetnek.

Balesetveszély

A közlekedést napsütés zavarhatja meg, elengedhetetlen a napszemüveg használata. Ezen kívül a melegfront jellegű változások miatt figyelmetlenebbek, tompábbak is lehetünk, vezessen sokkal lassabban és óvatosabban, és ha a koncentrálóképesség csökkenését, a reflexidő megnyúlását érzi, akkor azonnal tartson egy rövid pihenőt!

Időjárás vasárnap

Vasárnap napos, csapadékmentes, igazi strandidőre van kilátás. A délies szél gyenge, mérsékelt lesz. Hajnalra foltokban pára, köd kialakulhat. A friss reggelt követően délutánra 28 és 32 fok közé melegedhet a levegő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Jön a beutaló nélküli időpontfoglalás, ez lesz a szabály - így kérhet időpontot

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához