Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: folytatódik az április kánikula, növelve a rosszullétek esélyét

időjárás, front, meteorlógia

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a brutális rekordok, a példátlan kánikula egyre többek szervezetét viselheti meg.

Rendkívüli rekordokban tetőzik a meleghullám! Már nem is júniust, hanem a júliust idézi a vasárnapi felmelegedés.

Amíg nagyon sokan boldogok a júliust idéző időjárás miatt, addig az időjárás-érzékenyek számára rendkívül megterhelő lesz ez a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet.

A minden rekordot megdöntő áprilisi kánikula önmagában is jelentős veszélyeket hordoz magában, de a legnagyobb probléma, hogy egy olyan markáns változást alapoz meg, ami igen komoly veszélyekkel fenyeget.

Vasárnap valódi júliusi helyzetre készüljünk, kerülni kell a déli napot részben az erős hőterhelés részben a már hatos értéket is elérő UV-sugárzás miatt. Megnő a stroke, az infarktus veszélye erősödnek a gyulladásos folyamatok, migrénes fejfájások és a nyárra jellemző rosszullétek, szédüléses, ájulásos panaszok is sűrűsödhetnek, és fokozott fáradékonyságot tapasztalhatunk. És már közeleg az a hidegfront aminek brutális hatásával kell majd a szervezetünknek megküzdeni!

Milyen idő lesz vasárnap?

Igazi nyári időre készüljünk, annak minden előnyével és hátrányával. Sokfelé kánikula várható, és erősödő UV-sugárzás. Ajánlott már kerülni a déli napot, egyrészt azoknak, akik rosszul tűrik a meleget, másrészt viszont a már sok bőrtípusra veszélyes UV-sugárzás miatt. Elő kell venni a szalmakalapot és gondoskodni a megfelelő bőrvédelemről. A vizek még nagyon hidegek, életveszélyes a vízbe beugrani.

UV:

Országosan egyre jobban meghaladjuk a 5-ös szintet, helyenként elérjük a 6-os szintet is. Már mindenki kerülje a tartósabb déli napot, és feltétlenül használjanak napvédőket!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kínzó, lüktető fejfájás - így csillapíthatjuk

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#fejfájás

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához