Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem lesz valami kellemes a péntek

fejfájás, orvosmeteorológia, migrén, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a szokásosnál többeknél léphetnek most fel panaszok a frontmentes idő ellenére is!

Az időjárás-érzékenyek a hirtelen jött hűvös időben front jellegű panaszokkal küzdhetnek, a szervezet sokszor nehezen tud alkalmazkodni a rövid idő alatt zajló markáns változásokhoz. Ha önnél is jelentkezik vérnyomás-ingadozás, rosszullét vagy ingerlékenység, ön is érintett lehet.

Megelőzhető-e a frontérzékenység kialakulása? Ehhez ad tanácsokat mai videójában a meteogyógyász®:

Fronthatás pénteken

Pénteken front nem éri el térségünket, azonban a levegő reggelre többfelé párássá válik, emellett ködfoltok is képződhetnek, a derült tájakon pedig nem lesz ritka a fagy sem. Sokfelé igen csípősen indul a nap, hajnalra lehűl a levegő, mindez a nyirkossággal párosulva fokozza a kopásos ízületi panaszokkal élők tüneteit. Az érzékenyek végtagfájdalmakkal, sajgó ízületekkel ébredhetnek, melyen kímélő tornával enyhíthetnek.

Könnyen meghűlhet, immunrendszere erősítésére gondoskodjon a megfelelő pihenésről. Napközben álmosság és fáradtságérzet is jelentkezhet, de inkább még csak a fokozottan érzékenyek körében. Ők már az éjszaka folyamán alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A fejfájósok közül mind a görcsös, mind a migrénes fájdalmakra hajlamosak nehezebb napot élhetnek át, fontos a stresszes helyzetek tudatos kerülése és a megfelelő mennyiségű pihenés!

Szabadtéri tevékenységek

Napközben és reggel is fennáll a megfázás veszélye, ugyanis a napsütés ellenére is hűvös marad a levegő, ez pedig megtévesztő lehet. Mindenképpen érdemes vastagon és rétegesen öltözni. A sok napfény azonban mindezek ellenére is javítja a hangulatot és a közérzetet, a szabadban, a friss levegőn tett sétával is erősíthetjük az szervezetünk ellenálló-képességét.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához