Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a pénteki fülledt időt sokan viselik nehezen

orvosmeteorológia, fejfájás, migrén, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint délelőtt és délután is romolhat a frontérzékenyek állapota, de eltérő okokból!

A péntek napközbeni kellemesebb időn, elsősorban a frontérzékenyek számára jelentősen rontani fog az este érkező front.

Atipikus hidegfront a frontfilmen, változatos hatásokkal. Mire figyelmeztet a meteogyógyász® a Meteo Klinika TV-n?

Fronthatás pénteken

Pénteken ismét párásabb, fülledtebb idő várható, és a keringési panaszok is ismét felerősödhetnek. A tartós terhelés rendkívül kimerítőleg hat, ráadásul délután gyenge hidegfronti hatás érvényesül. A napsütés mellett többször lesz erősen felhős az ég, többfelé számíthatunk záporra, néhol zivatarra is.

Most is újra előjöhetnek azok a panaszai, amiket a hőhullámot megelőző trópusi jellegű időben tapasztalt. Mivel a nagy hőség után most csak rövid ideig, vagy egyáltalán nem tudott pihenni a szervezete, a tartós terhelés még kimerítőbb - még abban az esetben is, ha az egészségesebbek közé tartozik. Ebben a kedvezőtlen élettani helyzetben ügyeljen arra, hogy legalább az étkezés során ne terhelje magát feleslegesen: most különösen fontos a kiegyensúlyozott, könnyű táplálkozás.

Naponta többször, kisebb adagok fogyasztása javasolt, lehetőség szerint egyenletesen elosztva. Mindemellett növelje meg a folyadékfogyasztást is - a legjobb a szénsavmentes, tiszta víz. Kerülje a kávét is!

A vérnyomásproblémákkal, keringési rendellenességekkel élők számára különösen fontos a pihenés. Ezért ha ebbe a csoportba tartozik, akkor továbbra is fokozottan figyeljen arra, hogy kellően kialudja magát, és próbálja meg tudatosan kerülni a stresszhelyzeteket is. A fülledtebb tájakon nehézlégzés, légszomj léphet fel, a zivatarok idején pedig romolhat az asztmások állapota is. A fejfájás mondhatni mindennapossá vált ezen a héten.

Szabadtéri tevékenységek

A tartós napsütéssel érintett tájakon nyárias meleg lesz, de többfelé szükség lehet az esernyőkre, mert zápor, zivatar kialakulására is van esély. A magas páratartalom miatt a hőérzet a mért értékek felett alakul, az izzadás is nehezebben megy ilyenkor.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Veszélyesen alacsony pulzus: ilyenkor kell azonnal hívni a mentőket!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívinfarktus

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához