Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: pénteken a vérnyomáspanaszok lehetnek a leggyakoribbak

fejfájás

Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, reggel kopásos ízületi bántalmak léphetnek fel.

Az időjárás-érzékenyek már inkább az őszhöz kötehtő tüneteket tapasztalhatják: az újabb panaszokhoz nehezen tud hozzászokni a szervezet. Ha ízületi problémákat tapasztal, ingadozik a vérnyomása főleg délelőtt, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Péntekre megszűnik a fronthatás, ennek ellenére többeknél kitarthatnak az előző nap kezdődött panaszok. Így például a görcsös eredetű fejfájás sem szűnik meg, illetve izomgörcsökkel és hasi görcsökkel is számolni kell, különöden akkor, ha keleten él.

Gyengül az immunrendszer, a változékonyság megterhelő a szervezet számára.

A meghűlés védekezőképességünk erősítésével is megelőzhető: fogyasszon több C-vitamint, akár étrend-kiegészítő formájában, de fontos a természetes bevitel is. A paprikában, paradicsomban sok C-vitamin található, ezek jól beilleszthetőek a mindennapi étrendbe, a tízórainak is rendszeresen részei lehetnek.

A jellemző humánmeteorológiai tünetek között jelentkezhetnek kopásos ízületi bántalmak is a hajnali órákban, különösen a mélyebb völgyekben élők körében. A sajgó végtagokat ébredés után tehermentesen mozgassa át, tornáztassa meg egy kicsit. A szelesebb vidékeken emellett ingerlékenyebb, türelmetlenebb lehet a megszokottnál.

Szabadtéri:

Reggelente helyenként igencsak hűvös lesz, emiatt növekszik a megfázásveszély, ajánlott rétegesen öltözni. A gyerekekre fokozottan figyeljünk, különösen annak fényében, hogy már elkezdődött a tanév. A korai órákban még csípős a levegő, a pulóver mellett akár a vastagabb kabát is elkél, délután pedig a napos időben már kellemesen alakul a hőérzet.

Olvasson tovább!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához