Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: rossz napja lesz csütörtökön a fejfájósoknak

orvosmeteorológia, front, eső, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a következő napokban ismét egymást követik a különféle frontok!

Nagy szüksége lenne szervezetünknek egy nyugodtabb időjárású időszakra, amikor lehetősége lenne a regenerálódásra! Bíztunk egy jobb februári kezdetben, de hiába! Nagy baj van a medvével! Rosszat jelez! És, sajnos, ez a valóság is mondja a meteogyógyász®!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön sokan tapasztalhatnak hidegfronthoz köthető panaszokat, így például emésztési problémákat, hasi görcsöket, fejfájást és vérnyomás-ingadozást. A tünetek többsége a következő napon is kitart, sokfelé lehet intenzív tünetekre számítani.

A nap folyamán tartósan ingadozhat a tünetek intenzitása. Amennyiben fokozottan érzékeny akár a meleg-, akár a hidegfrontra, akkor gyengébb migrént, illetve görcsös fejfájást is tapasztalhat - a migrénes tünetek a magasabb hőmérsékletű tájakon jelentkezhetnek hosszabb ideig és intenzívebben is. Ebben az esetben kerülje a csokoládé és a vörösbor fogyasztását. Emellett országszerte keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphetnek, fokozódó rosszullét jelentkezhet, napközben pedig állandósulhatnak a tünetek. A panaszok megszűnése estére sem várható, de már elkezdődik az átmeneti mérséklődésük, ami nem fog sokáig tartani.

A kimerítő téli időszak, a széles intervallumban ingadozó hőmérséklet kimerítőleg hathat. Emiatt nem javasolt ebben a változékony időszakban nehéz ételeket fogyasztania.

Szabadtéri tevékenységek

Nagyon ingadozó lesz a hő- és a komfortérzet is. A naposabb, kevésbé szeles tájakon növekszik az érzett hőmérséklet, de a szeles területeken, főleg a felhősebb időszakokban kifejezetten fázós idő lesz jellemző.

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökre virradóra többfelé várható csapadék (eső, havas eső, hózápor, graupelzápor). Napközben a napsütést gyakran zavarhatják felhők, több tájegységünkön számíthatunk záporokra, hózáporokra, de kezdetben helyenként eső, havas eső is előfordulhat. A nyugati-északnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz, a magasabb tájakon egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. Kora délután 5-9 fokra számíthatunk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Meddig számít az ingadozó vérnyomás normálisnak? Az orvos elmondja

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához