Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szép napunk lesz - pocsék tünetekkel

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás, időjárásérzékenység, frontok, fejfájás, migrén, vérnyomás

Vérnyomáspanaszok, fejfájás, migrén - és ez még csak a kezdet!

Kedden frontmentes marad az idő. A hűvös reggeli órákban továbbra is nagy megfázásveszéllyel kell számolni, a nap első felében emellett a vérnyomás- és keringési panaszok lehetnek gyakoriak.

Az időjárás-érzékenyek vérnyomásproblémákat tapasztalhatnak, illetve a kimerült szervezetet érő stresszt is erősebben tapasztalhatják. Ha romló életminőséget, hangulatingadozást vagy fejfájást tapasztal, ön is érintett lehet!

Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Kedden nem érvényesül markáns fronthatás térségünkben, marad a nyugodt idő. Reggel viszont kifejezetten hűvös lesz, de a sok napsütés hatására a hőérzete a délelőtt folyamán gyorsan javul. Ez azt jelenti, hogy akár 15-20 C-fokos is lehet a pár órán belül mért hőmérséklet-különbség, a melegedés pedig egyre több tünetet válthat ki!

Ha a melegfrontra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor migrént, fejfájást tapasztalhat, emellett alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a munkavégző-képességét - várhatóan ma nagyobb erőfeszítésre lesz szüksége a feladatok megoldásához. A koncentrálóképessége jelentősen romolhat, és emiatt a munkahelyén is romolhat a teljesítőképesség. De legalább a napsütés pozitívan hat majd a hangulatunkra, mintegy ellensúlyozva a panaszokat.

Többfelé nagy lesz a napi hőingás, a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőkre nehéz nap vár. Amennyiben az említett csoportba tartozik, akkor próbálja fokozottan kímélni magát, és minden lehetőséget megragadni a pihenésre. A fizikai megterhelést, sportolást is kerülje, a tartós stresszmentesség pedig a következő napokban is ajánlott.

Amennyiben kopásos eredetű ízületi bántalmakkal küzd, akkor szintén ajánlott arra készülnie hogy a panaszai erősödnek a reggeli órákban.

Szabadtéri tevékenységek

A hűvös reggelen nagy lesz a megfázásveszély, a gyors melegedés után viszont már kellemes hőmérsékletekre van kilátás. Éppen ezért a réteges öltözet elengedhetetlen, jól variálható ruhadarabokra lesz szüksége. A szabadtéri tevékenységeknek kedveznek a körülmények.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához