Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szerdán erősebben fájhatnak az ízületei

ízületi fájdalom, orvosmeteorológia, migrén, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nem lesz jellemző az állapot javulása, pedig átmenetileg nem is hat front a szervezetünkre.

Az időjárás-érzékenyek megkönnyebbülése csak kismértékű és csak átmeneti lehet, ennyi idő alatt nem várható, hogy javulna az állapotuk. Ha még mindig fejfájást, fáradtságot, ingerlékenységet tapasztal, akkor ön is érintett lehet.

Hogy javíthat életminőségén, ha frontérzékeny - a meteogyógyász® mai videós tanácsai:

Fronthatás szerdán

Szerdán a távozóban lévő kettősfront mögött még front jellegű hatás érvényesül, de napközben fokozatosan gyengül ennek mértéke. Kezdetben keleten még helyenként esővel indul a nap, de délután már mindenhol várható több-kevesebb napsütés. Ezzel együtt elmondható, hogy folytatódik a napok óta tartó megterhelő időszak.

Gyakoriak lehetnek az ízületi panaszok, különösen akkor, ha kopásos eredetű bántalmakkal küszködik. Ebben az esetben különösen ügyeljen arra, hogy folyamatosan melegen tartsa végtagjait, és tornáztassa át tehermentesen az ízületeket. Ha szívbeteg, akkor fokozott terhelésnek van kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, kisebb rosszullét jelentkezhet, de estétől a közérzete várhatóan javulni fog, mérséklődnek majd a tünetek.

A fejfájósok helyzete nem javul, legyen szó akár migrénről, akár görcsös jellegű panaszokról. A szél ráadásul még erősíthet is ezeken a tüneteken.

Nagyjából egy hete rendkívül megterhelő időszak köszöntött ránk, így még akkor is tapasztalhat fejfájást, rosszullétet, ha nem kifejezetten frontérzékeny. Estétől újabb front közelít meg minket.

Szabadtéri tevékenységek

Az élénk szél miatt a hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakul. Öltözzön rétegesen, a szél ráadásul jelentősen csökkenti a komfortérzetet is. A napsütés némileg javíthatja a komfortérzetet, délután érdemes kint tölteni a szabad időt, és egy kis energiával feltöltődni a szabad levegőn.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához