Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szerdán jön a tavasz - de lesz aminek nem örül majd

kamasz, stressz, önértékelési zavar

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint sokféle panaszt hozhat március első napja, területileg is lesznek különbségek!

Frontérzékenyek számára kedvezőbb irányba fordul az időjárás egy mediterrán ciklonnak köszönhetően. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ne jelentkeznének panaszaink.

Szerencsénk van ezzel a ciklonnal! Időjárás- és stressz-érzékenyeknek nagyon fontos, mondja a meteogyógyász®

Szerdán kifejezetten front nem érkezik, de kettősjellegű hatás érvényesül. Különösen a keringési és a fejfájásos panaszokra hajlamosaknak lehet most nehezebb ez az időszak.

A hétvégi front mögött folytatódik tehát a napok óta tartó megterhelő időszak

Gyakoriak lehetnek az ízületi panaszok, különösen akkor, ha kopásos eredetű bántalmakkal küszködik. Ebben az esetben különösen ügyeljen arra, hogy folyamatosan melegen tartsa végtagjait, és tornáztassa át tehermentesen az ízületeket. Ha szívbeteg, akkor fokozott terhelésnek van kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, kisebb rosszullét jelentkezhet, délnyugaton lehetnek a legerősebbek ezek a panaszok.

A fejfájósok helyzete sem javul, legyen szó akár migrénről, akár görcsös jellegű panaszokról.

Ilyen idő lesz szerdán

Szerdán északon és északkeleten számíthatunk a legtöbb napsütésre, délnyugat felé haladva egyre több és vastagabb felhő lehet az égen. Jelentéktelen csapadék néhol délnyugaton fordulhat elő. Az északi-északkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. Hajnalban -3, +4, kora délután pedig 4-12 C-fokra van kilátás, délnyugaton maradhat hidegebb az idő.

Allergia, pollenek

A pollenszint pár napig alacsony marad, markáns tünetek nem várhatók az allergiások körében.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához