Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia szombaton: most aztán mindenféle tünete lehet!

orvosmeteorológia, fronthatás, kettősfront, migrén, fejfájásm ízületi betegség, álmatlanság

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a változékonyabbra fordult idő még azoknál is panaszokat válthat ki, akik az enyhébb időjárás-változáskor nem tapasztalnak tüneteket.

Az időjárás-érzékenyek országszerte kellemetlen és tartós tüneteket tapasztalhatnak, még az előző napnál is erősebbeket. Ha ön is tartósan visszatérő ízületi problémákkal, álmatlansággal küzd, gyakran fáj a feje, ön is érintett lehet! Kettősfront van, nagyon összetett hatásokkal!

Nézze meg erről a meteogyógyász® aktuális videóját:

Szombaton ismét borongós, lehangoló lesz a nap, továbbra sem pihenhet szervezetünk. Egy kettősfronthoz köthetően további sok eső és erős szél várható, egy kifejezetten kellemetlen nap vár ránk, a borongós idő is lehangol, ráadásul sok csapadék is várható. A reggeli értékekhez képest a levegő szinte nem is melegszik délutánra.

Országszerte kettősfront hat a szervezetünkre

Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, a fájdalmakat pedig az élénk, olykor erős szél is erősítheti. Fontos a sok pihenés. a szabad idejében ne végezzen megerőltető tevékenységeket. Ajánlott kerülni a stresszes helyzeteket, próbálja nyugodt körülmények között tölteni a napot. Alvásprobléma is felléphet, ezért már előző este ajánlott idejében lefeküdnie. Reggel az ízületi panaszokkal élők végtagjai is sajoghatnak, a tünetek pedig egész nap fennállhatnak.

Szabadtéri tevékenység:

A szeles és csapadékos idő mellett a levegő is hűvös lesz, a hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakul. Öltözzön rétegesen, a szél ráadásul jelentősen csökkenti a komfortérzetet is.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához