Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: tompaságot, fáradékonyságot okozhat szerdán a melegfront

vashiány, tünetei, fáradtság, pajzsmirigy, vérszegénység, vitamin, fáradékonyság

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az előző napok panaszai várhatóan ismét visszatérnek, és egész héten fennállhatnak az érzékenyebbeknél.

Az időjárás-érzékenyek számára az évszakhoz képest enyhe idő sem jelent kedvező feltételeket, ők nagyon könnyen megérzik a légkörben lévő eltéréseket. Ha ön is fáradtságot, migrént, esetleg tartós dekoncentráltságot tapasztal, ön is érintett lehet.

Higgyen az orvosi véleménynek! Kezeltesse frontérzékenységét! Részletek a meteogyógyász® mai videójában:

Fronthatás szerdán

Szerdán a magasban zajló melegedés hatására melegfronti humánmeteorológiai® tünetek léphetnek fel az arra érzékenyeknél, de markáns front nem fog átvonulni felettünk. Többfelé nyirkos marad a levegő, ez pedig jelentősen rontja a komfortérzetet.

A magasban található enyhe levegő hatására főleg a melegfrontra érzékenyeknek lehet nehezebb napjuk. A talaj közelében azonban ez a melegedés nem mindenhol tud érvényesülni, helyenként párás, nyirkos idő okoz kellemetlen humánmeteorológiai® tüneteket. Reggel sokfelé képződik köd, ami főleg a völgyekben tartósabban is megmaradhat.

Az ízületi problémákkal élők végtagfájdalmakkal ébredhetnek, melyeken segíthet egy rövid reggeli torna. A köd egyes helyeken megemelkedik, így elzárja a napsugarak útját. Errefelé borongós, lehangoló idő lesz, hűvösebb idővel, a nyirkosság pedig még az amúgy is alacsony hőérzeten is ront. Az ízületi panaszok nem, vagy csak alig szűnnek a nap folyamán ezeken a tájakon, illetve a magasban zajló folyamatok hatására a migrénhajlam is fokozódik, legtovább ez is a keleti részeken lehet jellemző.

Emellett fáradtságérzetet, tompaságot, koncentrálásbeli panaszokat is tapasztalhat. A szabad idejét próbálja pihenéssel tölteni, kerülje a stresszhelyzeteket!

Szabadtéri tevékenység

A nyirkos reggelen növekszik a megfázásveszély, de délutánra javul a hőérzet. A napsütés a hangulatot és a közérzetet javítja, de azért esernyőt is érdemes magunkkal vinni, mert kisebb eső nem kizárt.

Légszennyezés

A levegőminőség a párás helyeken kissé romlik, a szállópor és a nitrogén-oxidok koncentrációja is megemelkedhet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához