Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: továbbra sem szabadulunk a fronthatásoktól

orvosmeteorológia, front, fejfájás, ingerlékenység

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint folytatódik a rendkívül megterhelő áprilisi idő, az ország különböző részein más-más tünetekkel.

A frontérzékenyek szempontjából nagyon rossz fordulatot vett az időjárás az ünnepek elejére. A délkeleten hófúvásokat is okozó keddi ciklon szerdán csak átmenetileg távolodott kelet felé, mert csütörtöktől nem csak visszafordul, hanem az egész országra fokozatosan ráhúzódik! Csúnyán elbánik velünk ez a különleges ciklon! A frontfilmen magyarázza el a bonyolult helyzetet a meteogyógyász®!

Csütörtökön egy ciklonhoz köthetően borongós, lehangoló lesz a nap, továbbra sem pihenhet szervezetünk. Többfelé csapadék és erős szél várható, és az időjáráshoz köthető tünetek miatt sokan fognak panaszkodni! A borongós idő is lehangol, ráadásul többfelé csapadék is várható, amihez erős szél is társul. Mindemellett általában az ilyenkor szokásos átlag alatt marad a hőmérséklet,

az összetett légköri helyzet pedig sokféle és ismétlődő tüneteket okozhat! Nyugaton lesz valamivel jobb a helyzet és enyhébb a fronthatás.

Egész nap sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, a fájdalmakat pedig az erős szél is erősítheti. Gyakoriak az alváspanaszok, napközben pedig álmos, tompa lehet. Az idősek és a vérnyomásproblémákkal küzdők fokozottan kíméljék magukat, amennyiben ön is az érintettek közé tartozik, akkor próbálja kerülni a stresszes helyzeteket, a megerőltető tevékenységeket. Fontos a sok pihenés, a szabad idejében is kímélje magát.

Alvásprobléma is felléphet, illetve reggel az ízületi panaszokkal élők végtagjai is sajoghatnak, a tünetek pedig egész nap fennállhatnak. Itt most a gyulladásos és a kopásos ízületi problémák egyaránt előfordulnak!

Szabadtéri:

A szeles idő és a felhők, valamint a csapadék miatt a hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakul. Öltözzön rétegesen, a szél ráadásul jelentősen csökkenti a komfortérzetet is. Nyugaton a napsütés miatt kellemesebb lehet a kint tartózkodás.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Másodlagos magas vérnyomás - hormonprobléma is kiválthatja

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához