Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: vasárnap még hidegebb lesz, az ízületi fájdalmak erősödhetnek

időjárás, front, hideg, szél, fagy

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a terhelés kicsit sem mérséklődik, sőt, most is kifejezetten nehéz napok jönnek!

A szokásosnál is keményebb lesz ez a hideghullám, ráadásul már sokan nem is számítottak rá. A komoly hatásai sem maradnak el.

Hihetetlen, most ront ránk az igazi tél! Az egészségügyi hatásai mindenkit érintenek, mondja a meteogyógyász®!

Vasárnapra a hidegfront már elhagyta térségünket, de mögötte tovább tart a hideg levegő beáramlása, mely az érzékenyeknél hidegfrontra jellemző tüneteket válthat ki. Az öltözködésre most különös gondot kell fordítani! Több napig ez a fagyos levegő fogja meghatározni a humánmeteorológiai® helyzetet. Sőt, a jelentkező tünetek várhatóan fokozódnak. A csapadékos idő ugyan megszűnik, ám a hideg reggelen többeknél kopásos jellegű ízületi bántalmak léphetnek fel, mely a nyirkosabb tájakon még erőteljesebben jelentkezhet.

Az előző napokban tapasztalt gyakori és erőteljes fronttevékenység bizonyára igénybe vette a szervezetét, legyengülhetett, így fogékonyabbá válhatott a kórokozókkal szemben is. Növelje a C-vitamin bevitelét, az étrendjébe is igyekezzen beépíteni az ezt tartalmazó ételeket, például a citrusféléket és a csipkebogyót. Már napközben is az átlag alatt marad a hőmérséklet, a hőérzeten pedig a többfelé élénk szél is ront. Az időnként erős légmozgás hatására fejfájás jelentkezhet, emellett ingerlékennyé és türelmetlenebbé is válhat.

Szabadtéri:

Nagymértékben növekszik a megfázás veszélye: néhol erős fagyokkal indul a nap, mindenhol elkél a vastag kabát, a sál és a sapka is! Csapadék viszont nem rontja a kint tartózkodást.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához