Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: változékony és megterhelő időt hoz a vasárnap

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo eső felhő

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nem alakul egyértelműen jól a vasárnap a frontérzékenyek helyzete!

Ez a hidegcsepp igencsak elrontotta az időjárást! A szombati romlás még vasárnap is érezteti a hatását!

Erős lesz a terhelés! A korábban vártnál jóval változékonyabban alakul a meteogyógyászati helyzet!



A szombaton a vártnál kedvezőtlenebbül alakult időjárási helyzet befolyással van a vasárnapi humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetre is

Emiatt nem egyértelműen pozitív a helyzet, komplexebb terhelő hatásokra számíthatunk. Reggel még sokfelé lehet köd és csapadék, az ízletesek ez nem jó hír. Délen jobb, de északon kedvezőtlenebb lesz a napközbeni helyzet is. Északon nap,közben is lehet elszórtan csapadék kevesebb lesz a napsütés, és az élénk, helyenként erős széllökéseket is lényegesen hűvösebbnek érezzük. Igazán tavaszias időre inkább délen számíthatunk, viszont itt a hőingás okoz erősebb terhelést.

Országosan kell figyelnünk a légszennyezettség alakulására, az erősebben szennyezett területeken nem ajánlottak a tartós kültéri programok. A vártnál elhúzódóbban jelentkeznek a fejfájásos és a keringési panaszok, az ingadozó vérnyomás, szédülés, a szív és légzési panaszok gyakoribbá válása. Romolhat az alvásminőség, fáradtabbak, lehangoltak lehetünk, gyakoribbak a görcsös panaszok. A tisztább levegőjű vidékeken viszont ajánlott nem túl terhelő, a regenerálódást segítő kültéri programok beiktatása.

Szabadtéri programok

Összességében kedvez a kültéri programoknak a vasárnapi időjárási helyzet, de számítanunk kell zavaró tényezőkre is. Reggel még csapadék is várható és többfelé alakul ki köd, majd napközben az északi részek kivételével sok napsütésre számíthatunk, de a borult részeken csapadék is kialakulhat. Helyenként erős lökések kísérhetik a szelet. A naposabb részeken rendkívül magasan alakul a felmelegedés, viszont fokozottan ügyeljünk a légszennyezettségi helyzetre, az erősebben szennyezett területeken inkább ne tervezzünk tartós kültéri programokat.

Balesetveszély

Sok minden zavarhatja a közlekedőket vasárnap. Többfelé kell reggeli ködre, esőre, záporra számítani. Az északi részeken napközben is lehet elszórtan csapadék. Helyenként erős széllökések is várhatók. A változékony időben vezessünk figyelmesen.

Milyen idő lesz?

Vasárnapra virradóra ismét ködfoltok képződhetnek, ezek feloszlása után viszont naposabb időre van kilátás. Legfeljebb helyenként - nagyobb eséllyel az ország keleti, északkeleti felén - fordulhat elő kisebb zápor. A Dunántúlon élénk, erős lesz a déli, délnyugati szél. Hajnalban 2-7, délután 13-18 fokot mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Már most érdemes elkezdenie ezt a terápiát, ha idén már nem kér az allergiából!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!





Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához