Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szerda nehéz nap lesz a fejfájósoknak

orvosmeteorológia, kettősfront, migrén, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a fronthatás mellett a változékonyság is okozhat problémákat.

Pár frontmentes nap, és helyenként már kánikulai hőmérsékletek után ismét hidegfront érkezik. Hatását elhúzódóan tapasztalhatják meg a frontérzékenyek, de számos, mindenkit érintő hatásra is kell számítani! Hidegfront a hőségben!

Frontfilm frontérzékenyeknek! Elmagyarázza az átvonulást a meteogyógyász®!

Fronthatás szerdán

Szerdán gyenge hidegfronti hatás érvényesül. A szabadban kissé csökken a hő- és komfortérzet, a frontra érzékenyek panaszai pedig fokozódnak. A front és az egyéb légköri hatások miatt sokak tapasztalnak tüneteket!

Már az éjszakai és a hajnali órákban is jelentkezhetnek panaszai, amennyiben erre érzékeny. Ebben az esetben fokozódhat a görcshajlama, ami nem csak izom- és hasi görcsök, hanem görcsös fejfájás formájában is jelentkezhet. A középső országrészben és keleten ezek a tünetek még intenzívebbek lehetnek, és mellettük még ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet. Habár a 28-30 fokos meleg átmenetileg megszűnik, most is növelje meg a folyadékbevitelt, lehetőleg tiszta vizet (akár csapvizet) fogyasszon. A szívbetegek állapotában szintén előfordulhat romlás, esetükben pihenés, a megterhelő tevékenységek kerülése javasolt.

A fronton kívül a fellépő fülledtség is megterhelő lehet. A kialakuló zivatarok területén az asztmások állapotuk romlására számíthatnak, nekik is sok pihenés ajánlott.

Pollenhelyzet

A pollenterhelés még mindig magas. A pázsitfűfélék okozhatják a legtöbb panaszt. Az allergiásoknál orrfolyás, szemviszketés és -könnyezés, tüsszögés jelentkezhet, a tünetek mérséklése érdekében az érintettek fogyasszanak kevesebb tejterméket és vörös húsokat. A gyakoribb porszívózás és hajmosás is segíthet, és rögtön mosson kezet, amint hazaért. A csapadék után néhány óráig mérséklődik a pollenkoncentráció.

Milyen idő lesz szerdán?

Szerdán főként a Dunától keletre és délen, délnyugaton alakulhat ki többfelé zápor, zivatar. Helyenként ismét lehet felhőszakadás, jégeső. Az északi-északnyugati szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé élénk, néhol erős lesz, zivatarokat viharos széllökések kísérhetnek. Kora reggel 11-17, napközben 21 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mikor kell szédülés miatt orvoshoz fordulni?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szédülés

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához