Ezeket látta már?

Tengerből kimászó ufószerű lények okoztak pánikot - nevetni fog, ha megtudja mit fotóztak le

ufo, pánik, aloe vera, idegen lények, gyógynövény

„Biztonságos egyáltalán a vízbe menni?” - ezt kérdezve rengetegen bepánikoltak a képek láttán.

A tengerből kiemelkedni látszó rémisztő, szokatlan lényekről készült képek keltettek zavart a dél-afrikai Stilbaai egyik közösségében, mikor egy helyi fotós feltöltötte őket a "We Are South African" nevű, helyi Facebook-csoportba - írta meg a New York Post cikke alapján a noizz.hu.

A 62 éves Jan Vorster hobbifotós felvételeit egyes felhasználók "idegen lényekként" értelmezték. Valójában ezek az aloe vera növény elszáradt maradványai voltak.

"Meglepett a reakció. Azt hittem, hogy az emberek szórakozni fognak rajta, de néhányan teljesen komolyan bepánikoltak" - mondta Jan Vorster a Kennedy Newsnak a földönkívülieknek tűnő képekről, amelyeket szülővárosában, a Nyugat-foki-szigeteki Still Bayben készített.

Sokan megijedtek az idegenszerű tengeri szörnyektől

"Azt kérdezgették, hogy biztonságos-e egyáltalán bemenni a vízbe, mikor jönnek ki [a lények], és hogy csak éjszaka járnak-e ki" - tette hozzá a fotós.

A 62 éves mezőgazdasági munkás az elszáradt növényi maradványokat napfelkeltekor felsorakoztatta a tengerparton, majd lefotózta őket. A túlvilági atmoszférájú képeket azért készítette és tette közzé, hogy felhívja a figyelmet a környezet pusztulására, és nem azért, hogy bárkit is megijesszen.

Egy „aloe vera alien” a dél-afrikai Still Bay Beach-en. Egy „aloe vera alien” a dél-afrikai Still Bay Beach-en. Forrás: NYP

Ez volt az ötlet

Arra gondolt, hogy metaforaként használja arra, hogy az emberek ezeket a növényeket idegeneknek látják, de valójában mi vagyunk a kétlábú idegenek, akik tönkreteszik a világukat"– írta le Vorster.

Sajnos Vorster metaforáját sokan szó szerint vették: a helyzet kicsit emlékeztet Orson Welles 1938-as, hisztériát keltő "A világok háborúja" című rádióadására.

Az ellenreakció ellenére a rettenthetetlen gazda azt reméli, hogy a jövőben hasonló környezetvédelmi PSA-kat hozhat létre.

"Sokat tanultam, és nagyon motivált vagyok, hogy folytassam az Aloe feroxokat, és továbbra is a természettel kapcsolatos kérdésekre koncentráljak" - jelentette ki Vorster.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

A 6 legerősebb, legjobb gyógynövények sebekre, gyulladásokra

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: NYP
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához