Friss koronavírus hírek ma

Nagyot hibáztak a kórházban, meghalt a koronavírusos kismama és a babája

koronavírus, halál, temetés, hamvasztás

A halottkém megállapította, hogy az orvosok nem a megfelelő osztályra szállították a koronavírusos kismamát.

A 37 éves Sumera Haq nyolc hónapos terhes volt harmadik gyermekével, amikor elkapta a koronavírust, és súlyos hasi fájdalmak és súlyosbodó légszomj jelentkezett nála. Az asszonyt a kelet-londoni Leytonstone-ban lévő Whipps Cross kórházba szállították, ahol kezdetben a szülészeti osztályon kezelték - írja a Mirror.

A szülészeti osztályon reggel 7 körül a kismama vérhígítót kapott. Utána nem sokkal még rosszabbul lett, és nem sokkal 9 óra után megállt a szíve. Az orvosok fél 10-kor sürgősségi császármetszéssel világra segítették a kisbabát. Az újszülött kislány addigra már nem mutatott életjeleket, és hiába küzdöttek az orvosok, nem sikerült újraéleszteni. Közben Sumerát a sürgősségi sebészetre vitték át, ahol kiderült vérömleny van a hasában. Mivel a sebészek nem tudták megtalálni a vérzés forrását, ezért kivették a méhét. Az anyuka ezután az intenzívre került, lélegeztetőgépre kapcsolták, de az állapota csak romlott, és végül meghalt.

Nadia Persaud halottkém a vizsgálat során megállapította, hogy az orvosi osztály, ahová az asszonyt átvitték "nem volt megfelelő". Sumerának nem kellett volna vérhígítót kapnia, és szívmegállás előtti sürgősségi ellátás is hagyott némi kívánnivalót maga után. A halottkém hozzátette, hogy a kórházban "nem fordítottak kellő figyelmet" a nő akut vesekárosodására, és nem kezelték az asszony aggasztóan alacsony hemoglobinszintjét és tartós hasi fájdalmait.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: Mirror